0
Recenze

Lovci Monster – Z archivu

Byla jsem nadšená, že vyšla další kniha ze světa Lovců monster. Vždycky jsem. A mám tady pro Vás recenzi knihy s názvem Lovci monster – Z archivu.

Jde o antologii, což znamená, že je to souhrnné vydání textů různých autorů. Stále jde o svět Larryho Correi, ale tentokrát v knize najdete z jeho světa 17 různých příběhů, které obsahují jak známé postavy (Owena, Frankse, Julii..) tak postavy docela nové. Některé příběhy sahají do minulosti (dějově i před první knihu Lovců monster), některé rozvíjí příběhy jednotlivých knih současně s jejich dějem. Těšit se můžete opět na všelijaké příšery, humor i akci (a spousty zbraní 😀 ).

Do antalogie přispěli

  • Larry Correia
  • Jim Butcher
  • Mike Kupari
  • Jessica Day George
  • John C. Wright
  • Maurice Broaddus
  • Brad R. Torgersen
  • Faith Hunter
  • Jody Lynn Nye
  • Quincy J. Allen
  • Alex Shvartsman
  • Kim May
  • Steve Diamond
  • John Ringo
  • Bryan Thomas Schmidt & Julie C. Frost
  • Sarah A. Hoyt
  • Jonathan Maberry

Anotace

Již je tomu více jak sto let, co Lovci monster s.r.o. chrání náš svět před nadpřirozenými hrozbami, ať už jsou malé, nebo velké – a v některých případech jsou hodně, hodně velké. Dnes Lovci monster poprvé otevřou svůj archiv a vy můžete být při tom. V LM archivu naleznete tajnou historii nejlepších bojovníků proti monstrům na světě, ať už jde o hlášení zkušených Lovců z jejich nejtěžších případů, nebo o příběhy nováčků, kteří se s nadpřirozenem setkali úplně poprvé.

Odhalte, co se stalo, když se agent Franks za druhé světové války pustil do nacistů. Přečtěte si o vatikánských bojových exorcistech, kteří se v Mexiku střetli se Starobylým. A rozšiřte si obzory ohledně války mezi karavanovými elfy a trpaslíky. Poznejte svět profesionálních Lovců monster, ať už jde o nejmocnější mystické bytosti nebo skromného údržbáře na velitelství LM.

Můj názor

Tahle kniha pro mě byla vlastně překvapení. Myslela jsem si, že budu muset kdo ví jak dlouho čekat, než vyjde po šestém dílu (s názvem Invaze) další díl. A myslela jsem si, že to bude kniha s názvem Ochránce. To si pište, že jsem měla velikou radost, když vyšla mezi tím ještě tato kniha, která mi dopřála skvělé čtení a zaplnila trochu ten čas, který bych na Ochránce musela čekat.

Lovci monster – Z archivu je soubor příběhů od různých autorů, kteří se ale drží pravidel z Larryho světa Lovců monster. Jsem si jistá, že si Larry všechno dobře zkontroloval, aby to sedělo a aby se na tyto příběhy případně dalo do budoucna navazovat nebo na ně odkazovat. Z jednotlivých příběhů sice bylo znát, že je psal vždy jiný autor, ale teď, kdy jsem knihu dočetla, mohu říct, že to nebylo nijak na škodu. Jistě, nejprve jsem měla obavy, asi jako když jsem začala číst knihy od Johna Ringa, ale obavy byly zbytečné. Příběhy se dobře četly a bylo to, řekla bych, osvěžující.

Do knihy uvádí zaměstnanec Lovců monster Albert Lee, který vysvětluje, že jde o různá hlášení z archivu Lovců Monster s.r.o., údajné úniky z Úřadu pro kontrolu monster M14 a Britské nadpřirozené služby, Požehnaného řádu Hubrta Ochránce, Speciální taktické jednotky UPRAVENO, dalších loveckých společností a individuální zápisky. Pak tu už máme jednotlivé příběhy, které v této knize krásně rozvíjí děj z knih Lovců monster. Už víme, že Owenova první příšera, se kterou se seznámil, byl jeho šéf – vlkodlak. Čtenář se ale teď například dozví, že šéf se stal vlkodlakem na rodinné dovolené, kde se nakazil také jeho bratr a ten se teď chce Owenovi za smrt bratra pomstít. Nebo si můžete přečíst o tom, jak Julie Shacklefordová, dědička společnosti Lovců monster, vyrůstala v takovém šíleném světě, který je plný příšer a její rodiče jsou jejich likvidátoři. A přitom ona by chtěla být občas jen normální dospívající holka, která si vyjde s klukem na maturák! A tak dále.

Na konci knihy najdete krátké medailonky všech přispívajících autorů. Každý příběh má nahoře na jedné straně uvedené jméno autora a na druhé název příběhu.

Co příběh, to nové dobrodružství, akce a příšery. Knihu jsem si vážně moc užila!

Každý příběh je jen na pár stránek, a napsané byly všechny velmi dobře, takže to byla taková čtecí “rychlovka”. Díky Larry a díky vám všem, kdo jste do knihy přispěli, že jsem se mohla zase na nějakou dobu skvěle zabavit. Doufám, že podobně budete fungovat dál, všechny knihy ze světa Lovců monster (i tyhle, které se nedrží klasického konceptu) hltám ostošest. 😀

O knize

Knihu s názvem Lovci monster – Z archivu napsalo několik autorů, na obálce najdete jméno Larryho Correia a Bryan Thomas Schmidt. Seznam všech autorů, kteří do této knihy přispěli, najdete na začátku této recenze. Kniha má 352 stran, vydalo ji nakladatelství Fantom Print, kterému za tuto knihu velice děkuji. Obálku zpracoval Petr Willert. Překlad do českého jazyka obstaral opět skvělý Jakub Mařík.

Moc děkuji nakladatelství Fantom Print, že pomáhá přivádět tyhle skvělé knihy na český trh (děláte skvělou práci) a že mě zásobuje. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu