0
Doporučené Recenze

Lovci Monster – Ochránce

Konečně jsem se dočkala. Konečně mi dorazila knížka, na kterou jsem se tak těšila, Lovci Monster s podnázvem Ochránce. Hip hip hurá!

UPOZORŇUJI, ŽE TATO RECENZE, TAK JAKO PŘEDCHOZÍ, OBSAHUJE SPOILERY K PŘEDCHOZÍM DÍLŮM LOVCŮ MONSTER. Proto doporučuji nejprve si přečíst předchozí díly:

Po Invazi a sbírce povídek Z archivu přišla další knižní novinka ze světa lovců monster – Lovce Monster: Ochránce. Tentokrát ale nebude hlavním hrdinou Owen, ale jeho žena Julie Shacklefordová, která je lovkyní monster už od dětství a její rodina vlastní firmu na lov monster Lovci monster s.r.o.  Julie je jedním slovem drsňák, a to i potom, co se stala matkou. Největší drsňák se z ní stane potom, co jí monstrum, které si říká Bratr Smrt odnese dítě a výměnou za něj požaduje mocný a prastarý artefakt Kamareš Yar, který Julie chrání. Artefakt je tak mocný, že s ním vyvolený může pozměnit realitu. Taková věc nesmí padnout do špatných rukou, ale malý Ray je pro Julii tím nedůležitějším. Proto se vydá na smrtonosnou misi a smrt bude rozsévat mezi monstry ve velkém.

Autor si k napsání knihy Lovci Monster: Ochránce přizval Sarah A. Hoytovou. Předpokládám, že chtěl znát ženský pohled na svět a na mateřství. Společně pak vdechli život Julii, které zůstala po Larry Correiovi stále velká láska ke zbraním a jejich použití, ačkoli na rozdíl od Owena má Julie zalíbení spíše ve zbraních používaných na dálku.

Můj názor

Můj názor

Knížka se mi opět skvěle četla, styl psaní zůstal prakticky stejný jako u předchozích dílů, je opět psaný ich formou, tedy z pohledu hlavního hrdiny, v tomto případě hrdinky. Julie je sympatická postava, nicméně mi z nějakého důvodu moc nesedí její grafické ztvárnění na obálce, hlavně obličej a ruka s mečem. Jinak je obálka suprová a ztvárnění lamií i pana Popelnice (to je to zelené chapadlaté, co má Julie na rameni) mi přijde skvělé. Pan Popelnice je výborná postava, pokud se mu dá tak říkat. Tahle malá podivná potvůrka nějak přežila své zničení a díky Julii zůstal naživu, i když ne v původním stavu. Díky tomu, že Julie zachránila a uschovala svého přítele z dětství, který je normálně strašlivé a nebezpečné monstrum, má u sebe neustále věrnou zbraň, která jí velice pomáhá v boji s nepřáteli. Nemůžu sice říct, že by si Julie bez něj neporadila, ta ženská by určitě našla další způsob, jak bojovat proti těm, kteří jí stojí v cestě za jejím dítětem, ale s panem Popelnicím si vede velice dobře.

I když nemůžu být moc konkrétní, protože byste přišli o příběh a různá překvapení, mohu říci, že se mi příběh moc líbil. Obsahuje vše, co mám v sérii knih o lovcích monster ráda, především různé potvory a dobrý příběh. Navíc se mi moc líbil naprosto epický epilog!

Pokud se vám líbily předchozí knihy o lovcích monster, vřele doporučuji i Lovce Monster: Ochránce.

O knize

Kniha Lovci Monster: Ochránce 352 stran, 27 kapitol a epilog. Autorem je již zmíněný Larry Correia a Sarah A. Hoyt. Překlad výborně zpracoval Jakub Mařík a obálku Petr Willert. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print a já jim tímto za knížku velice děkuji! Moc jsem si ji užila a těším se na další díl!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu