0
Recenze

Lovci Monster: Nemesis

POZOR! TATO RECENZE OBSAHUJE ROVNĚŽ SPOILERY K PŘEDCHOZÍM DÍLŮM LOVCŮ MONSTER. Z tohoto důvodu doporučuji nejprve si přečíst předchozí díly (Lovci Monster s.r.oLovci Monster: Vendeta, Lovci Monster: Alfa a Lovci Monster: Legie).

Stejně jako u předchozích recenzí vás chci zároveň uklidnit. Jistě, knihy se dají číst i bez znalosti těch předchozích, nicméně pro lepší zážitek, lepší znalost světa lovců monster i pochopení různých narážek vřele doporučuji nejprve přečíst předchozí díly, a to v tomto pořadí:

  1. Lovci monster s.r.o.
  2. Lovci Monster: Vendeta
  3. Lovci Monster: Alfa
  4. Lovci Monster: Legie

O čem jsou Lovci Monster: Nemesis ?

A teď k obsahu. Pokud jste již četli mé předchozí recenze na knihy Lovců Monster, jistě víte, že jsem vystřídání pohledu na svět lovců monster z Owenova pohledu na Harbingerův nazvala osvěžující. Spisovatel nyní opět zazářil, a to tím, že tentokrát ukázal svět lovců monster z pohledu Frankse. Franks je zaměstnanec ÚPKM (úřad pro kontrolu monster), neúprosný zabiják a pořádný tvrďák. Ale není tak docela člověk. Kdo tedy je Franks? Už jste četli předchozí knihy? Chystám se totiž napsat něco, co tutově spoiler je! Připraveni?… Franks je… Frankensteinovo monstrum. Tvor, kterého sešil a k životu přivedl Johann Konrád Dippel. Jenže je toho víc. Franks je víc než jen hromada sešitých těl. Ale co je, to vás nechám se dočíst v knize Lovci Monster: Nemesis.

Příběh této knihy střídá pasáže, kde je Franks vyslýchán v bílé místnosti jakýmsi “mužem”. Franks je donucen objasnit své jednání a popisuje od začátku svoji historii. Tyto pasáže střídá pohled Frankse na sled událostí, které k výslechu vedly. Hlavními postavami jsou zaměstnanci ÚPKM, jeho nadřízený Dwayne Myers a další. Pak tu máme speciální taktickou jednotku Jednorožec, pod kterou pracuje i přítelkyně Harbingera vlkodlačice Heather, aby si zasloužila výjimku z Fonasilu (fond nadpřirozených sil, ze kterého vláda vyplácí lovcům za odstranění monster). Důležitou postavou je Stricken, který Jednorožce vede. Stricken není tak úplně člověk, ale nevíme, kým vlastně je.

Stricken se ze všech sil snaží obnovit projekt Nemesis, který si dal za úkol sestrojit armádu nadlidských, extra výkonných a odolných válečníků. Obchází vládu i prezidenta, pracuje na tajném projektu a mezitím se snaží s pomocí svého ďábelského plánu očernit Frankse a Mayerse, aby byl projekt Nemesis zlegalizován. Co však Stricken pravděpodobně neví, je to, co (nebo kdo) ve skutečnosti obsadilo nová těla z projektu Nemesis a jaké jsou jejich skutečné plány. Rozhodně to však nebude služba lidstvu. Franks se snaží zastavit Strickena, očistit své i Mayersovo jméno a především zastavit skupinu nadliských válečníků z projektu Nemesis, než se z nich stane nezastavitelná armáda.

Můj dojem

Paráda. Vážně paráda. Nechybí humor ani příšery, spousta akce a napětí. Četla jsem LM:Nemesis kdy se dalo, naposledy s vařečkou v jedné ruce a knihou v druhé, když jsem včera vařila. Od knihy se nedalo odtrhnout. Larry Correia je zkrátka skvělý spisovatel. Obálka se mi líbí. Franks vypadá parádně, prsatá sukuba přesně tak, jak jsem si ji představovala. Tady na tu obálku spoře oděná vnadná děva patří, sukuba je podle všeho Franksova bývalá milenka a má být sexy jak to jen jde, aby nalákala své oběti a vysála z nich životní sílu.

 

O knize

Kniha Lovci Monster Nemesis je rozdělena na tři části (Plán, Dohoda, Smlouva) a dohromady má 303 stran. Autorem je Larry Correia. O překlad se postaral opět Jakub Mařík a o obálku Petr Willert. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu