0
Recenze

Lovci Monster: Invaze

UPOZORŇUJI, ŽE TATO RECENZE, TAK JAKO PŘEDCHOZÍ, OBSAHUJE SPOILERY K PŘEDCHOZÍM DÍLŮM LOVCŮ MONSTER. Proto doporučuji nejprve si přečíst předchozí díly (Lovci Monster s.r.oLovci Monster: VendetaLovci Monster: Alfa, Lovci Monster: Legie a Lovci Monster: Nemesis).

A zrovna tak, jak jsem psala i dříve, knihy se dají číst i bez znalosti dílů předchozích, ale pro lepší zážitek, lepší pochopení světa lovců monster i různých narážek, doporučuji nejprve přečíst předchozí díly v tomto pořadí:

  1. Lovci monster s.r.o.
  2. Lovci Monster: Vendeta
  3. Lovci Monster: Alfa
  4. Lovci Monster: Legie
  5. Lovci Monster: Nemesis

O čem jsou Lovci Monster: Invaze ?

Vrhněme se na obsah, můžeme? Opět se příběh vypráví z pohledu oblíbené postavy, Owena Z. Pitta neboli Zeda. Díky předchozím dílům víme, že se už delší dobu blíží zlo epických rozměrů. Je Owenovým osudem  se s tímto zlem utkat. Byl na to celý život připravován svým otcem.

Nyní ale otec svůj úkol splnil a blíží se jeho smrt. Je umístěn v nemocnici a Owen zatím plánuje svůj osudný boj s neznámým monstrem, jehož symbol je k vidění na mnoha místech a čím dál častěji. Není to ale všechno. Ukáže se, že zároveň má Owen šanci zachránit několik Lovců, kteří se ztratili v Říši nočních můr. Julie je těhotná a nemůže se Owenových příprav na záchrannou akci a bitvu účastnit, ale dává Owenovi dobrý důvod, aby se vrátil zase živý domů. Tentokrát se dají dohromady Lovci z celého světa, včetně (k mé velké vlastenecké radosti) českých Lovců, aby pod vedením Owena a Harbingera ochránili svět před zlem a pomohli ztraceným Lovcům vrátit se domů. Většina příběhu se odehrává v chladných končinách  Ruska. Bojím se prozradit víc, abych vás nepřipravila o dobrodružství, které Owen zažije v knize Lovci Monster: Invaze. Ale můžu říct, že ani v této knize nechybí humor, napětí a skvěle popsané bojové scény s příšerami. Je tu všechno to, co na této sérii knih tak miluji.

 

Můj dojem

Pokaždé, když čtu některou z knih o Lovcích Monster, představuji si, jaký by byl film. A vždycky dojdu k závěru, že bych z filmu byla zklamaná, protože by se knize kvalitou prostě nedokázal přiblížit. Nevzpomínám si, kdy jsem viděla film, který by byl lepší nebo alespoň stejně dobrý jako knižní předloha. Vy ano? Nedávno jsem ale viděla pár videí World of Warcraft a myslím, že tvůrci těchto videí by si s tím možná poradit dokázali.

Knihu jsem měla přečtenou velmi rychle, i slzu jsem uronila, a musím říct, že si spisovatel krásně připravil půdu pro další díl. To mě potěšilo, protože budu číhat, až vyjde, a pak si ho hned poběžím přečíst!

Jak si představuji filmové provedení

Lovci Monster: Invaze

 

 

O knize

Kniha Lovci Monster Invaze má 27 kapitol a epilog. Dohromady má 351 stran a autorem je Larry Correia. Překladu se opět bravurně zhostil Jakub Mařík a obálky Petr Willert. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu