0
Recenze

Lovci Monster: Alfa

POZOR, TATO RECENZE OBSAHUJE DROBNÉ SPOILERY K PŘEDCHOZÍM KNIHÁM LOVCŮ! Vřele doporučuji, přečtěte si nejprve dva předchůdce této knihy, kterými jsou Lovci monster s.r.o a Lovci monster: Vendeta.

Velice děkuji nakladatelství Fantom Print za knížku Lovci monster: Alfa i za praktickou záložku! Zmíněné knihy napsal Larry Correia. Tenhle spisovatel očividně ví, co dělá. Tak dobře napsané knihy a skvělý příběh, to je opravdové potěšení číst.

Co byste měli vědět

Než začnu řešit děj, musíte vědět dvě věci. První, Harbinger je král vlkodlaků, jinak řečeno Alfa. Patří k těm “dobrým”, nežere lidi (pokud si to nezaslouží) a má výjimku z Fonasilu (Fond nadpřirozených sil, ze kterého vláda vyplácí lovcům odměny za ulovená monstra). Výjimku ale nedostal jen tak, musel si ji zasloužit spoluprací s vládou. Tato spolupráce byla založena víceméně na tom, že odolného, rychlého a krvelačného vlkodlaka Harbingera posílali do válek likvidovat nepřátele tam, kde by obyčejný člověk nebyl dost platný. Harbinger se osvědčil, získal výjimku, a proto nesmí být loven. Případní lovci by za něj nedostali žádnou odměnu z Fonasilu.

Druhá věc, kterou musíte vědět, je ta, že v předchozím díle démon jménem Rok´hasna´wrath zlikvidoval Harbingerovi několik vzpomínek. Harbinger se proto rozhodl psát deník, aby vyplnil prázdná místa. Tento jeho deník provází průběžně celou knihu.

O čem jsou Lovci monster: Alfa ?

Zase jde o knihu ze světa Lovců monster a zase se můžete těšit na napínavý děj a příběh plný nečekaných odhalení, napětí, akce a monster!

Zatímco předchozí dvě knihy jsou především z pohledu člověka jménem Owen Zastawa Pitt, tentokrát je hlavním hrdinou příběhu člověk – vlkodlak (pardon, král vlkodlaků) Harbinger, lovec a Owenův zaměstnavatel. Tleskám za osvěžující způsob, jak popsat nové dobrodružství.

Kniha skutečně navazuje na předchozí dvě knihy, ačkoli se dá přečíst i bez nich. Vše potřebné je tak nějak okrajově vysvětleno, aby čtenář neználek nezůstal tápající v úplné tmě.

Tentokrát nám klasická parta Lovců bude chybět. Harbinger je totiž požádán o pomoc starým známým, velitelem speciálního tajného útvaru Jednorožec. Objevil se Stalinův oblíbený vlkodlak, Rus Nikolaj, a je potřeba jej zabít. Tak se Harbinger za svou nemesis vydává úplně sám do malého městečka Copper Lake. Ukáže se ale, že tohle není obyčejné “vyřízení starých účtů”, ale velmi promyšlená past, kterou na oba výjimečné vlkodlaky někdo nachystal. Ale kdo? A o co tu jde? Zodpovězením těchto otázek bych vás připravila o překvapení, a to bych nerada, takže vás nechám najít odpovědi v knize Lovci monster: Alfa.

Díky této knize poznáte lépe sympatického Harbingera. Je to tvrdý chlap, který se snaží dělat vždy to, co je správné. Je sice vlkodlak, ale své prokletí se snaží využívat pro boj se zlem, samozřejmě sám zastupující stranu dobra. Nejraději by byl obyčejným člověkem, ale na vlkodlačí kletbu není lék. Ale… co kdyby byl?

Můj dojem

Jsem opět nadšená. Líbí se mi tahle kniha proto, že naskytne docela jiný úhel pohledu na svět Lovců monster a je výborně napsaná. Rovněž odhalí pár tajemství a nešetří parádně popsanými boji s monstry. Tentokrát jsou zmíněnými monstry především vlkodlaci a vulkodlaci. V knize se objeví i několik nových, zajímavých postav, i když řada z nich je v knize jen “na skok”, neboť jsou brzy sežráni.

Knihu jsem četla vždy, když byla chvilka. Před spaním, na zahradě, v herně, na dovolené… A vážně jsem si jí užila!

O knize

Kniha Lovci monster Alfa je rozdělena na tři části (Monstrum, Lovec a Harbinger). Má 37 kapitol a 318 stran. Spisovatelem, stejně jako u předchozích dvou dílů, je Larry Correia. O překlad se postaral Jakub Mařík, o obálku Petr Willert a knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu