0
Recepty

Krůtí na kari s kokosovým mlékem a těstovinami

Tohle je jedno z jídel, která jsou dietní, ale zároveň nejsou suchá a bez chuti. Příprava je snadná a pokud na vás tohle jídlo bude i tak příliš jemné (na chuť), přisolte, připepřete a přidejte trošku víc citrónové šťávy.

Co potřebujeme

  • krůtí maso (prsní medailonky 380 g – Lidl)
  • citrónovou šťávu (2-3 lžíce)
  • semolinové penne těstoviny (500 g)
  • sůl, pepř
  • olivový olej (2 lžíce)
  • kari koření
  • kokosové mléko v plechovce
  • cuketa
  • pórek

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a zalijeme citrónovou šťávou. Pak necháme asi půl hodinky marinovat. Po půl hodince uvaříme a scedíme těstoviny a v rozehřáté wok pánvi začneme smažit maso (já nepotřebovala přidávat olej ani tuk, pokud ale potřebujete, dejte maličko řepkového oleje). V druhé pánvi při nízké teplotě na troše olivového oleje necháme zavadnout zeleninu, občas promícháme. Jakmile je maso hotové (klidně jednu nudličku rozřízněte a přesvědčte se, že není syrové), zalijeme kokosovým mlékem a při nízké teplotě mícháme do mírného zhoustnutí. Pak přidáme zeleninu a těstoviny, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej