0
Ostatní

Krásný první prázdninový týden vám všem!

Mám teď chvilku, abych vám napsala, takže vás tímto všechny zdravím! Jak u vás začaly prázdniny?

U nás začaly skvěle. Užila jsem si třídní sraz (se spolužáky a učiteli ze střední soukromé výtvarné školy, kde jsem studovala Propagační výtvarnictví / Propagační grafiku). Sešlo se nás překvapivě hodně, což bylo skvělé, koneckonců, je to deset let od maturity (nejvyšší čas na sraz) a co vím, tak jsme spolu všichni docela dobře vycházeli už na škole. Náš třídní učitel dorazil dokonce až z Německa! Sešli jsme se v píseckém pí klubu. Když jsem plánovala, kde bychom se mohli sejít, moc možností mě nenapadalo. Píčko byla ale dobrá volba, i když jsem brzy skoro neslyšela vlastního slova. Všechny jsem ráda viděla a už teď se těším na další sraz.

Zajeli jsme s dětmi na návštěvu za babičkou k Blatné, škubali na zahrádce rybíz, udělali si s koly výlet k píseckému Sulanovi. Byli jsme za daňky a koukli jsme se u Sudoměře na Žižkovu mohylu a naplánovali si na víkend rodinné focení a návštěvu přátel. Na první týden to není špatné, nicméně ještě nás toho hodně čeká. Třeba sběr borůvek a hub, výlet vlakem, zoo a dinopark a spoustu dalšího.

Od září jsem se rozhodla začít chodit na lekce shuffle dance. Vypadá to skvěle, když vidím, jak to některé holky umí. Nevím sice, jak to půjde mě, protože mi od přírody nebyly dány žádné pohybové vlohy a vědomá koordinace končetin je pro mě dost náročná (skoro nemožná, klátím sebou pořád jak panák ve větru), ale jak říkám, aspoň bude sranda. Navíc by to mohlo být dobré cvičení na nohy a to potřebuji jako sůl.

Před pár dny jsem si byla zacvičit. Poprvé jsem navštívila cvičení, kterému se říká FYZIOPILATES. Možná o tom slyšíte poprvé, tak jako ještě nedávno já. Paní cvičitelka Štěpánka Halamová jezdí mezi Pískem a Strakonicemi. Mě ji doporučila paní na rehabilitaci, protože mám problémy se zády a krční páteří.

Cviky byly zajímavé, hodně šlo o zapojování (mnou) již zapomenutých svalů, o vizualizaci a posilování břišních svalů, svalů pánevního dna a svalů středu (angl. core). Trenérka je milá a přátelská paní. Musím si také domluvit návštěvu fyzioterapeuta, pan Mašek v Písku dokáže člověka “prokřupat” že byste ani nevěřili. Doporučuji si k němu jednou za čas zajít (i když vás nic netrápí, berte to jako prevenci). Tak a teď jdu uvařit kakao a užít si zatažené ráno. Mějte se krásně a užívejte si prázdnin 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu