0
Ostatní

Krásné pondělí!

Dnes se pokusím vtisknout tento článek mezi online hodinu třídní a online hodinu angličtiny, protože máme jen jeden notebook a víc jeho uživatelů. Ten mladší uživatel právě paří na televizi nějakou hru plnou podivných skřeků a dalších zvuků. Svého nástupu do školy se díky “točitému systému” dočká až za týden. Ten starší vložil do trouby jahodový koláč s drobenkou a právě si uvědomil, že musí dát vyprané prádlo do sušičky. Včera jsem byla nakoupit a v Lidlu měli nádherné ovoce a zeleninu, takže z původního koupím jen pár věcí se vyklubaly tři plné Lidlovské tašky (takové ty velké) rozličných potravin a jedna bedýnka jahod navíc. Z parapetu jsem odstranila sbírku sklenic a lahví a naskládala tam bylinky. Sice mi doma dlouho nevydrží, ale na zahrádce mi začaly rašit mé bylinky z loňska, které vydrží celý rok, a to bude teprve paráda. Takový čerstvý mátový čaj nebo petrželka na namazaný chleba, tomu se nic nevyrovná. Navíc mají bylinky často vitamíny a léčivé účinky, a přitom mi přijdou tak opomíjené! Až budu mít vlastní zahradu, udělám si velký bylinkový záhon, to je tutovka.

Včera bylo krásně. Teplo a ptáčci mi na zahrádce dělali hotový koncert. Viděli jsme také včera letos  první ještěrku, která nás nechala přijít a prohlédnout si ji hodně zblízka. Asi doufala, že když se nepohne, tak ji neuvidíme. Aby nebyla ve stresu, tak jsme se jen podívali a pak od ní odešli, aby se mohla jít v klidu někam schovat, když bude chtít. Starší dcera našla také ztracené vajíčko v trávě se světle modrou skořápkou a flíčky, zajímalo by mě, od jakého bylo ptáčka. Včera jsme také uspořádali první letošní grilování a pochutnali jsme si na hamburgerech.

Teď je venku šedivo a nevlídno, myslím, že dnes to na procházku nevypadá. Doma je i tak dost co dělat, takže mi to zase tak nevadí.

Brzy předám hotový psí portrét, už se těším, až vám ho ukážu. Majitelka by si jej měla v týdnu vyzvednout, tak jsem zvědavá, co na něj řekne. Ale o tom příště, až si jej vyzvedne. Teď se s vámi rozloučím, přeji krásný začátek pracovního týdne! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu