0
Recenze

Koupila jsem sustain pedál přes eBay

Mám klávesy. Teprve teď jsem se dostala k tomu, abych konečně dokoupila pedál. Jak sustain pedál funguje? No, v podstatě prodlužuje délku tónů. Podle poslechu snadno poznáte, že je v tom, jestli pedál použijete nebo ne, velký rozdíl. Nejdřív je akord zahraný bez použití pedálu, podruhé je s pedálem.

Rozhodla jsem se risknout to a pořídit si pedál z eBaye. Originální pedál značky Yamaha by mě vyšel asi na 1700 korun, zatímco tento pedál stál 239 korun. Je mi jasné, že originál je originál, Čína je Čína, ale byla jsem zvědavá, a tak jsem ho koupila z eBaye. Vyzkouším, uvidím. To, čeho jsem se předně bála bylo to, jestli bude kabel od pedálu do kláves pasovat a samozřejmě, jestli bude pedál fungovat. A jak to dopadlo?

Výsledek

Jak můžete vidět, pedál přišel pěkně zabalený a čistý. Ke klávesám naštěstí perfektně pasuje a funguje jak má. Jestli jsou nějaké drobné nuance v použití, například jestli by mělo být těžší nebo lehčí sešlápnutí pedálu nebo jestli je nějaký rozdíl mezi originálem a tímto pedálem podle zvuku (délky tónu), to se přiznám, že nevím. Nemám to momentálně s čím porovnat a přiznám se, že nejsem profesionál, který by to poznal. Ale z toho, jaký mám pocit, funguje dobře a jsem s ním spokojená. Samozřejmě, o to spokojenější, že mě stál asi sedm krát levněji než by mě stál normálně. K tomu mému občasnému použití doma mi to bohatě stačí.

Jsem z něj nadšená!

Pasuje skvěle a ano, patří na podlahu aby se dal sešlápnout 😀 Otázka taky je, jak dlouho vydrží, ale na to budu znát odpověď později 😀

Recenze na příště

Další můj riskantní nákup se bude týkat Lensballu, tedy koule, která slouží jako zajímavá rekvizita k fotografování. Jde o skleněnou kouli, ve které se zrcadlí obraz okolí. Dají se s tím dělat zajímavé fotografie a já to určitě chci vyzkoušet. Normálně stojí okolo 700 korun, z eBaye se dá sehnat myslím okolo 350 korun, záleží samozřejmě na velikosti. A pak vám dám vědět, jak to dopadlo.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu