0
Recenze Rodina

Když kojení bolí (kloboučky na bradavky)

Už od prvního dne, kdy žena kojí, se může setkat s velmi nepříjemným, možná až bolestivým pocitem v bradavkách. Dítě může pěkně kousat i bez zubů. Pokud má žena citlivé bradavky, může se stát (ale samozřejmě taky nemusí) kojení noční můrou.

Klobouček na bradavky

Co pomohlo mě? Kontaktní klobouček na bradavky. Někde jsem nedávno četla, jak je ženy nepotřebují, byl to nějaký článek o přirozenosti a kráse kojení. Ta hipísačka zřejmě nikdy nezažila krásu bolestivého kojení. To se pak píšou podobné články. Já jsem ráda, že někdo přišel s nápadem kloboučku, který bradavku velmi dobře chrání. Jinak samozřejmě podporuji kojení, a myslím že právě tyhle kloboučky taky. Místo aby maminku kojení miminka bolelo, a ona si řekla, že radši přejde na umělé mléko, i když ho má sama dost, tak díky tomu že se pomocí něčeho jako je klobouček vyhne bolesti, vydrží kojit déle.

Pokud klobouček miminku i mamince vyhovuje, nevidím důvod, proč by si s ním v případě bolestivého kojení nemohli vypomoct. Mateřské mléko je to nejvýživnější, co může matka svému dítěti dát.

Kloboučky Medela

Osobně mám vyzkoušené kontaktní kloboučky Medela a vřele je doporučuji! Musíte si koupit správnou velikost, a samozřejmě je musíte udržovat čisté. Po umytí se dají uschovat v praktické plastové krabičce. Klobouček je z velmi jemného a anatomicky tvarovaného silikonu, aby miminko mělo co největší kontakt s prsem matky. Zároveň nemá klobouček žádnou vůni, ani po nějaké době používání (pokud se dobře čistí). Také musím uznat, že ačkoli je materiál tenký, hodně vydrží. Cena kloboučku s krabičkou od značky Medela je okolo 300 korun a koupit jej můžete třeba na mall.cz.

Kontaktní kloboučky Medela jsou určené nejen ženám, které jen bolí bradavky při kojení, ale pomáhá i při plochých, vpáčených, oteklých či poraněných bradavkách.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu