0
Recenze

Kavárna v Kodani (od Julie Caplinové)

Všimněte si, jak na tyhle knihy rychle přibývají recenze. Je to jasný důkaz toho, že se čtou velmi dobře (a tedy i velmi rychle). Dnes tu mám Kavárnu v Kodani a opět jsem si knihu velice užila. Kavárna v Kodani je prvním z románů Julie Caplinové (alespoň pokud vím). Obsah je rozdělen na tři části, podle místa, kde se příběh odehrává.

  1. část LONDÝN
  2. část KODAŇ
  3. část LONDÝN

V této knize se seznámíme se sympatickou Kate, která pracuje jako manažerka pro velmi úspěšnou PR agenturu v Londýně. Práci věnuje všechen svůj čas a touží po povýšení, které jí ale velmi netaktně vyfoukne její přítel přímo před nosem. Krátce na to dostane šanci se ve firmě předvést a získá zakázku od klienta Larse, který chce v Londýně otevřít obchodní dům v dánském stylu. Kate a šest novinářů se vydávají do Dánska nasát atmosféru a zjistit, co je to slavné hygge, aby si mohli přichystat podklady pro chystanou kampaň. Co udělá návštěva Dánska a jedné úžasné kavárny s Kate, jejím náhledem na vlastní život a priority, to se dozvíte v knize Kavárna v Kodani.

Oficiální popis knihy (Anotace)

Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první stránky! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a začtěte se…

Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak… skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším.

Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost. 

 

Můj názor

Tohle je skvělá odpočinková četba. Mám pocit, že tyhle knihy se čtou samy. Během krátké doby mám přečtenou jednu a hladově sahám pro další, protože se díky autorce ocitám na místech, kde jsem nikdy nebyla (například v Kodani) a po boku více i méně sympatických postav. Děj má spád, je dobrý, nijak zvlášť komplikovaný a přesto místy příjemně překvapivý. Postavy působí přirozeně a živě. Během čtení s vámi budou cloumat emoce, budete lapat po dechu, mít chuť někoho praštit nebo pomilovat. A než se nadějete, budete na konci.

Musím zmínit i obálku. Všechny tyto knihy, od Kavárny v Kodani až po Pláž v Chorvatsku, všechny mají velmi povedenou obálku. Mě osobně se moc líbí.

Díky Kavárně v Kodani jsem si doma upekla skořicové šneky. Už v knize Cukrárna v Paříži se mi sbíhaly sliny, ale teď, teď už jsem musela začít hledat recepty a shánět suroviny, protože autorka umí skvěle popsat dobré jídlo. Hezky píše i o kávě, ale na tu mě bohužel nenaláká. Možná tak na tu horkou čokoládu…

Knihu vřele doporučuji, stejně jako ostatní romány od Julie Caplinové.

 

O knize

Knihu Kavárna v Kodani napsala Julie Caplinová, přeložila Jana Chartier. O obálku se postarala Kateřina Brabcová. Vydalo nakladatelství COSMOPOLIS. Kniha má 352 stran.

Za knihu Kavárna v Kodani velice děkuji. 🙂

 

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena
    1.6.2020 at 15:19

    Takový příběh určitě zaujme, bude to odpočinkové čtení v době dovolené.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu