0
Recenze Rodina

Jaké je Mraveniště Písek

Aby člověk pořád neseděl s dětmi doma, je třeba vyrazit ven. A jelikož je zima, tak každý rodič ocení nějakou zábavu v krytém a ideálně vytopeném prostředí, kde si mohou děti bezpečně hrát. Protože jsem slyšela spoustu dobrého o píseckém hřišti s názvem Mraveniště, šla jsem ho s dcerami navštívit.

Mraveniště Písek

Mraveniště Písek je hřiště určené hlavně pro děti, ale mohou tam s nimi prolézat a hrát si i jejich rodiče. Nachází se v prostorech písecké Sladovny, hned na náměstí. Vejdete a zaplatíte vstupné (platí se celodenní vstupné, přičemž máte díky vstupence přístupné i další prostory Sladovny). Díky vstupence můžete klidně v průběhu dne opustit Sladovnu (a zajít si třeba na oběd) a zase se na stejnou vstupenku do Mraveniště Písek ještě týž den vrátit. V šatně jsou jak háčky a police, tak skříňky na klíče. Prostory jsou čisté a světlé. Pokračujete následně do místnosti, kde se Mraveniště nachází.

Vstoupíte do místnosti, která má krásně pomalované zdi a dřevěné chodbičky pro mravence, kterými se v této chvíli i s dětmi stáváte.

Na zdi u vchodu jsou čelenky s tykadly a látkové polštářky, které si může dítě uvázat na záda a vypadat jako mravenec. Také jsou zde lavice na sezení. Na další straně je velká skříň s policemi na vaše věci. Všechen nábytek je v osobitém stylu Mraveniště (bytelný, dřevěný a krásně pomalovaný).

Můžete prolézat chodbičky s kouzelným osvětlením, sklouznout se na skluzavce, lovit vajíčka, vyšplhat na vysoký “strom”, malovat si nebo jezdit v kovovém mravenci.

V chodbičkách jsou místa s audiovizuálními prvky.

Taky jsou v prostorech Mraveniště různě umístěné tabulky s informacemi o mravencích. Tyhle naučné prvky jsou umístěné vkusně a originálně.

Děti si zde mohou hrát bezpečně, je vidět, že tahle část je také velmi dobře promyšlená. Vstup na hřiště je povolený pouze bez bot, nicméně pro lepší výšlap do vyvýšených částí hřiště doporučuji dát dětem bačkůrky. Dole pod skluzavkou je podlaha pokrytá velkým měkkým “polštářem”, který bych upřímně ocenila u skluzavek na jakémkoli hřišti!

Toalety jsou čisté, na umyvadle nechybělo mýdlo, na záchodě nechyběl toaletní papír. Zmiňuji to proto, že tahle část je často opomíjená, ale v píseckém Mraveništi se toho nemusíte bát. Dostupný je i přebalovací pult.

Děti nejvíc milovaly skluzavku. Já se kochala krásným výtvarným zpracováním. Hřiště má úžasnou atmosféru, díky kombinaci osvětlení, designu hřiště i barev, jimiž jsou dřevěné části hřiště nápaditě natřeny. A pomalovaných zdí, kde najdete obrovské houby, lesní jahody (rovněž v obřím měřítku) a trávu. Všechno je udělané tak, abyste se skutečně cítili jako mravenci a abyste se s dětmi dobře bavili. Návštěvu doporučuji.

Důležité informace

Adresa a kontakty Mraveniště Písek

Sladovna Písek o.p.s.
Velké náměstí 113
397 01 Písek
telefon: 387 999 997
email: recepce@sladovna.cz
www stránky: www.sladovna.cz

Otevírací doba
Pondělí: Zavřeno
Úterý: 9:00 – 17:00
Středa: 9:00 – 18:00
Čtvrtek: 9:00 – 17:00
Pátek: 9:00 – 17:00
Sobota: 9:00 – 18:00
Neděle: 9:00 – 17:00

Cena vstupného
– vstup do celé Sladovny –
Dospělí – 120 Kč/osoba
Děti (od 3-15 let) – 90 Kč/dítě
Studenti, důchodci – 90 Kč/osoba
Rodinné vstupné – 350 Kč (2 dospělí, max 3 děti).

Roční vstupenka – 990 Kč

  • Platí rok od data zakoupení.
  • platí pro 1 dospělého a 1 dítě na všechny expozice, přičemž při zakoupení vstupenky se zaregistruje na recepci Sladovny pouze dítě.
  • K základnímu vstupu jednoho dospělého a jednoho dítěte je možné přikoupit roční vstup pro další členy rodiny. Každý další člen zaplatí 350 Kč

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu