0
Malování Ostatní Rodina

Jen pár pondělních řádků…

Krásné pondělí.

Začnu novinkou. Minulý týden jsem nečekaně narazila v centru Písku na nový obchod, podnikovou prodejnu firmy KOH-I-NOOR HARDTMUTH.

Měla jsem z toho vážně radost, protože prodávají i nějaké výtvarné a umělecké potřeby, což je skvělé. Já používám třeba jejich akrylové barvy. Nově jsem si pořídila jejich akvarelové pastelky, se kterými (a trochou akvarelu) jsem rovnou doma namalovala ptáčka s nádherně oranžovou náprsenkou. V Písku výtvarné potřeby chyběly, z Floriánu zmizelo mé oblíbené papírnictví a odstěhovalo se o pěkný kus dál, takže jsem nový obchod uvítala. Navíc mě potěšila milá paní prodavačka, která byla velice ochotná a přátelská.

S dcerami jsme navštívily také zverimex, kde mě dostaly dvě nádherné maličké želvičky stepní, které byly roztomilost sama. Kdysi jsem mívala želvu, jmenovala se Anička a myslím, že to byl stejný druh. Je to ale překvapivě drahé zvíře, myslím, že cenu jsem viděla okolo 2790 korun a to je docela dost. Navíc si připočtěte cenu za výbavu, terárko a tak dále. Je to ale jedno, protože když se nad tím zamyslím jako dospělý, tedy rozumně, pak vím, že želvičky si teď pořizovat nechci. Naše kočka by je nejspíš sežrala a ta představa se mi nelíbí.

Možná časem, až budeme bydlet někde, kde se kočka snadno nedostane do každé místnosti.

Zaslechla jsem, že paní Maláčová přirovnala covid k druhé světové válce. To se jí moc nepovedlo.

Ve školce u dcery mají zase vši. Dcera je zatím nemá, ale cedulka na dveřích hovořila jasně – VÝSKYT VŠÍ. Prosíme, prohlédněte svým dětem vlasy. Zaměstnanci školky prý nemají právo prohlížet dětem vlasy, což mi přijde “na hlavu”. Kdyby odhalili zavšivence a nechali je doma do odvšivení, nechali vyčistit třídu, pak bych měla alespoň pocit, že se proti tomu konají nějaké kroky, že školka na ty hnusné parazity reaguje, ale dneska mi učitelka jen řekla něco ve stylu “to teď asi bude pořád”. Myslím, že si asi nepředstavila, co pro nás chycení vší znamená. Za prvé, stojí to dost peněz. Všechny ty přípravky na hlavu, prací prášek na povlečení a oblečení… Taky čas a nervy, chystání speciálních zábalů, vyčesávání brouků a vajíček z vlasů. Fuj, hnus. Všichni se šíleně drbeme a jsme nevyspalí. Měly jsme vši za poslední rok dvakrát a předtím ani jednou. A můžu říct, že je vážně nechci chytit potřetí, protože jsou to všudypřítomné a odolné svině. Tak, a řekla jsem to. Svině.

Hned po dnešku jsem dceři vyčesala vlasy, vyprala jí oblečení a umyla ji. Doufám, že to bude zatím stačit, ráno jí před cestou do školky máznu za uši tea tree olej, Paranit sprejem stříknu na vlasy a budu se modlit, aby tu havěť nepřitáhla domů. Dneska jsme se krásně prošly po čerstvé sněhové pokrývce a vytvářely s dcerou čísla a tvary. Těším se, jak vezmu holky v týdnu na boby, ten sníh si ještě pořádně užijeme. 🙂 Hezký večer a dobrou noc!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu