0
Ostatní Recenze Recepty

Jakých bylo pět dní bez masa

Jamie Oliver mě na svých stránkách nalákal na výzvu pěti dní bez masa. A jak to dopadlo?

Zaujalo mě to asi hlavně proto, že v poslední době byl můj jídelníček masa plný. Až moc. Představte si, že máte maso až třikrát denně. Sice v různé podobě (šunka, mleté maso, kuřecí, krůtí, ryby…) a s přílohou, ale pořád maso!

A co je moc, to je moc. Tak jsem se rozhodla to změnit a tahle výzva znělo jako to pravé. Pět dní je málo, uteče to jako nic. A měla jsem pravdu.

I když jsem ze stránek Jamieho Olivera dostala recepty, došlo mi, že jsem využila jen jejich názvy k nalezení vhodnějších receptů na internetu zdarma. Českých. Takže, upřímně, nepotřebovala jsem si kupovat jeho slavný vegetariánský seznam receptů, to byla zřejmě chyba. Ale nějakou inspiraci jsem tím získala.

Během pěti dní se moje zásoby ovoce a zeleniny razantně zvýšily. Vyzkoušela jsem po dlouhé době batáty (sladké brambory) a přiznám se, jednu mraženou sýrovou pizzu (překvapivě hnusnou, dobře mi tak, měla jsem si uvařit). Nebyl to až takový problém servírovat občas dvě jídla, protože manžel se téhle “výzvy” účastnit nechtěl. Zato děti si moc pochutnaly, zvláště na rajčatové polévce a ovesné kaši.

Suma sumárum, jsem ráda že jsem to zkusila. Není mým momentálním cílem stát se vegetariánem, ale omezit maso. A když už si ho dát, tak nějak opravdu chutně připravené. Žádné veliké změny na sobě nepozoruji, ale asi je to tím, že to bylo jen pět dní. Myslím ale, že mě to přivedlo k novým chutím a receptům, a to beru jednoznačně jako plus!!!

A tady máte recepty, podle kterých jsem se inspirovala 🙂

Přeji krásný víkend!

A tady recepty

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu