0
Doporučené Ostatní Výzvy

Jaký je Hospodský kvíz?

Já osobně nejsem moc soutěživý typ, ale vědomostní soutěže typu AZ kvíz mám ráda. Před pár lety jsem si poprvé mohla jednu vědomostní soutěž vyzkoušet na vlastí kůži a můžu děkovat Bohu, že na rozdíl od AZ kvízu není vysílána v televizi. Znáte Hospodský kvíz?

Před lety jsem ho zkusila poprvé a celkem nedávno jsem na něm byla asi třikrát během pár týdnů. Je to zábava. Jsem moc ráda, že někoho napadlo takovéto akce organizovat. Nejste tam sami, takže to není tak nepříjemné, když něco nevíte. Hrát můžete v týmech, a to je fajn. U nás v Písku se hraje v podniku Vykulená sova, což je spíš kavárna než hospoda, a to by mohlo zajímat ty, kteří jsou milovníky kavárenského prostředí. Ale na tom prvním kvízu jsem byla v hospodě a bylo to úplně v pohodě. Přišlo mi, že se pije zpravidla střídmě, aby vůbec někdo věděl odpověď na otázku. Ale ani když jsem pila střídmě, odpovědi na otázky v oblasti elektromobilů jsem nevěděla vůbec. Chytla jsem se u otázky, jak se nazývaly obrazy rozdělené na tři části (triptych) a tím to haslo. A ještě, jak se jmenoval sob v Ledovém království, to zase jo, to já můžu odpovídat i ze spaní.

Ve hře byla sranda pozorovat vyhlášení správných odpovědí. Takové ty No jóóóó momenty jsem sledovala napříč celým podnikem, každý tým, stůl od stolu, plácali se do čela, dohledávali podrobnosti na mobilech. Žasla jsem, jaké mají někteří lidé vědomosti. U mého muže mě to už tak moc nepřekvapuje, vím že si udržuje přehled snad o všem, ale pořád mě překvapuje, co všechno nevím já. Po posledním kurzu vím, že bych si měla zopáknout egyptské bohy a vtlouct si ho hlavy, že Brigitte Bardot nebyla Italka, ale Francouzka. Ale otázky mě bavily a jsem ráda, že se pořád mění.

Abych objasnila, jak to tedy celé probíhá. Tým zasedne ke stolu a dostane papírky, každý papírek je pro jedno kolo otázek, kol je několik. Každé kolo se týká jiné oblasti. Některé kvízy se týkají jednoto tématu, například nedávno to byl seriál Přátelé nebo seriál Červený trpaslík. Nejprve se přihlásí týmy, které se budou kvízu účastnit. Následně jsou vám objasněna pravidla, v našem případě byla jak čtena, tak zobrazena na zdi pomocí projektoru (kde se pak promítaly a četly i všechny otázky, odpovědi a vyhodnocení). Dostanete otázku a časový limit, kdy musíte odpověď čitelně a srozumitelně zapsat na papírek. Tým se poradí a zvolenou odpověď zapíše. Pak se pokračuje, až do konce prvního kola, kdy se papírky odevzdají, moderátor je zkontroluje, ohodnotí body a odevzdá zpátky týmům. Moderátor přečte správné odpovědi, ohlásí se pořadí týmů a jede se dál. Tak se projdou všechna kola a vyhlásí celkové pořadí. Za kvíz jsme platili, každý zúčastněný jednotlivec, asi 60 korun, za speciály o něco víc.

Rozhodně doporučuji si hospodský kvíz vyzkoušet, je to zábava. Mrkněte se, kde se pořádá ten nejbližší na hospodskykviz.cz.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu