0
Recenze Rodina

Jaké jsme používali plenky

Zatímco my jsme byli nadšení, tak třeba moje sestra s manželem a synem ze stejných plen nadšení nebyly. Vyzkoušejte a uvidíte, jestli jsou třeba tyhle plenky pro vaše dítě to pravé nebo budete potřebovat také jiné.

Jak jsme to měli my

Mám dvě holky a obě nosily stejné značky plen. Od narození někdy do začátku batolecího věku to byly plenky značky Pampers Premium care. Byly skvělé, příjemné, nepropouštěly, seděly. Pak, když holky povyrostly, přešly na levnější plenky z Lidlu. Tady jsme byly spokojení také, protože plenky seděly, dobře sály a nepropouštěly. Navíc cena byla rozumná a díky častým akcím dokonce ještě o něco rozumnější.

Jak to měla sestra

Všechny uvedené plenky byly pro syna mé sestry nevhodné. V jeho případě dřely, propouštěly, zkrátka a dobře, nevyhovovaly. Přesněji. Klasické plenky Pampers propouštěly a Pampers Premium care protékaly a pak se chlapci dokonce objevila na zadečku rudá rýha. Od třetího měsíce až do dvou let nosil plenky z DM, se kterými byl spokojený.

Musí se to vyzkoušet

Na trhu je plno značek a řad plenek, které mají různé vlastnosti a vychytávky, takže určitě najdete pro svoje miminko takové, jaké budou vyhovovat jemu. Občas se dá narazit na vzorky plenek, které můžete vyzkoušet aniž byste museli kupovat celé balení.

Mazání na zadeček

S přebalováním souvisí i krém, kterým se dětem maže zadeček, aby se neoprudily. Pro nás byl nejlepší jediný a jedinečný Bepanthen. Nikdy jsme s ním neměli žádné potíže s opruzeným zadečkem. V tomhle se se sestrou shodneme.

Bepanthen se doporučuje také na bradavky namáhané kojením, ale na bradavky z jednoho prostého důvodu doporučuji raději Medelu. Proč? Protože Bepanthen se podle některých lidí musí z bradavek omývat než dítě vezme bradavku do úst. Na bradavky stačí Medela (Purelan), kde jde o čistý lanolin (ovčí tuk) a nemusí se smývat už podle slov výrobce. Tam je to tutovka, takže Bepanthen na zadeček, Medelu na bradavky a máte to vyřešené 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu