0
Ostatní Rodina

Jaké byly Vánoce 2019

Po hektickém období příprav přišel vytoužený vánoční den. Ráno jsem naservírovala domácí vánočku a pustila dětem pohádky. Sepsala jsem dlouhou řadu vánočních přání a dala namočit čočku na polévku.

Pak jsem vyrazila s dětmi na Hradiště (manžel jít nemohl, pořád má zraněnou nohu), kde je parádní okruh v lese. Jako dítě jsem tam, často za doprovodu své sestřičky, hodně chodila. Teď se čas posunul a já tam vedla své dcery. Šťouraly jsme klacky v kalužích, hledaly ptačí budky, povídaly si, zpívaly koledy na celý les.

Bohužel jsem to neodhadla s časem a domů jsme přijely kolem jedné. Dětem jsem dala rohlíky se sýrem a uspala je. Když usnuly, odnosila jsem dárky do obývacího pokoje a ukryla je tam. Uvařila jsem čočkovou polévku. Už byly asi tři hodiny, takže jsme se rozhodly, že polévka vydrží do druhého dne a vydržíme nejíst s manželem až do večeře. Nalíčila jsem se a oblékla si červené tričko s dlouhým rukávem a bílou sukni. Večeři jsem podávala hned, jak se setmělo. Obalila jsem řízky a uvařila bramborovou kaši. Manžel si od sousedů přinesl domácí bramborový salát (děkujeme!), nachystala jsem stůl, aby nic nechybělo (od štědrovečerní večeře se nemá vstávat) a pak jsme šli jíst.

Hned po večeři jsem si povolila zip u sukně, protože jsem se nacpala k prasknutí. Minimálně k prasknutí sukně. Zhasli jsme stromek a šli jsme všichni do dětského pokoje. A střídali se v kontrolování, jestli dorazil Ježíšek. Pak jsem šla “na kontrolu” já, zazvonil zvonec a všichni se běželi podívat na dárky. Osobně jsem letos nic nečekala, Ježíšek mi krátce před Vánoci daroval sonický kartáček (parádní věc, mimochodem). Dárky se rozdávaly, balící papír se trhal, mašle se střihaly. Roztrhaným papírem jsme rovnou plnili velký plastový pytel. Děti měly velikou radost. I manžel vypadal potěšeně (tak doufám, že byl). Já našla pod stromečkem malou bílou krabičku a v ní překrásné malé náušničky s motýlkem. Úplně mě to dojalo, nedávno jsem se nad nimi totiž rozplývala v jednom obchodě. Ale nenapadalo mě, že bych je opravdu dostala, zvlášť, když už mám ten kartáček. A také proto, že pár dní po návštěvě toho obchodu si manžel zranil nohu a z bytu nevycházel.

Ty naušničky jsou naprosto perfektní, kouzelné a krásné, elegantní a vkusné, úplně je zbožňuji ♥♥♥

Když jsem utřela slzu a rozmazala si pečlivě chystaný makeup, poklidila jsem zbytek papírů. Když bylo hotovo, dorazila manželova maminka, dědeček a sestra, aby s námi chvilku pobyli. Předali jsme si další dárky, dostala jsem poukaz na masáže (ty potřebuji jako sůl), cirkulární polarizační filtr na objektiv (jsem moc zvědavá, jaké s ním budou fotky!), kosmetiku v cestovní velikosti (ta se hodí!) a knihu s recepty s použitím hub (ta kniha vypadá parádně, vzhledem k tomu, že nejsem zvyklá užívat houby jinak než do bramboračky, překřtím tuhle knihu na Knihu experimentů!).

Také jsme dostaly nějaké peníze, knihu o dětských nemocech (obojí se hodí) a dobroty. A kalendář malovaný postiženými umělci. Nevím, jestli jsem na něco nezapomněla, přeci jen o Vánocích bývám dost v rauši 😀 Miluji Vánoce, dostávám se do transu ze všeho toho cukru, dárků a celkové atmosféry, která se objeví za světla svíček a dětského nadšení.

Musím také zmínit, jakou tašku jsem dostala od nakladatelství Grada 🙂

Říkala jsem si, že vám povím, co se u nás letos objevilo za dárky, abyste měli inspiraci do příštích let. Třeba se to hodí!

Chlapi v rodině dostali:

  • Rukavice s konečky vhodnými pro ovládání dotykových displejů
  • Velkou deku (dva krát dva metry a nějaké ty centimetry) z jedné strany má beránka, z druhé hebký mikroplyš
  • Lístky na koncert
  • Velký balík musli výrobků s proteinem
  • Knihy
  • Oblečení (například vtipné ponožky z Dedoles, manželovi a sobě jsem pořídila kivi/kiwi ponožky, protože jsem rok spolu žili na Zélandu)

Děti:

  • Oblečení
  • Knihy (například tuhle knihu pohádek)
  • Povlečení a osušky s oblíbeným dětských filmovým motivem
  • Puzzle
  • Domeček pro panenky
  • Dětské vysílačky
  • Vytoužené koloběžky
  • Konečně i boby na sjíždění zasněžených kopců
  • Sady na sádrové odlitky

Další členové rodiny

  • Hlavně dárkové poukazy, například do dm, Deichmanna nebo na focení.

Když nás návštěva opustila a já odnesla odpad do popelnic (ještě kupodivu nebyly plné), tak jsem napustila lavor vodou a pustili jsme si všichni plovoucí svíčky. Vím, že se běžně používají ořechové skořápky, ale takhle to jde taky. Plovoucí svíčky jsme koupili na vánočních trzích a doma mě čekalo milé překvapení. V sáčku jsem mimo svíčky našla také dva srdcové přívěsky. Jak milé gesto! Dcerám jsem je schovala, aby je nestihly ztratit. Šly jsme pustit svíčky na vodu. Všichni jsme si měli něco přát, ale nejmladší dcera si očividně přála všechny svíčky sfouknout, takže žádná dlouhá svíčková plavba se nekonala. Uklidila jsem lavor a vytáhla prskavky. Jedno balení jsme si vyprskaly v bytě, s rukama vystrčenýma z okna. Pak jsme nahnali děti spát s tím, že si pak s manželem dám skleničku vína. Moc jsem se na to těšila, bohužel jsem ale u dětí usnula a vzbudila se až deset minut po půlnoci. Odploužila jsem se do obýváku a popřála polospící mému milému dobrou noc, načež jsem se přesunula do ložnice a okamžitě usnula. Neodlíčená. To budu zase ráno za strašidlo… Ale byly to nádherné Vánoce 🙂

A jaké jste měli Vánoce vy? Jaké jste dali a dostali dárky? Pochlubte se 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Bohunka012
    23.11.2020 at 16:56

    Já tomu nechala volný průběh. Dcera za mnou sama přišla, že ve škole některé děti tvrdí, že Ježíšek neexistuje. Je ve 2. třídě, tak jsem s tím už trošku počítala. Vysvětlila jsem jí, že dárečky kupuje maminka s tátou, ale dětem se říká, že nosí dárky Ježíšek, tak ať to nikomu neříká a nekazí dětem radost. Alespoň je pro mě jednodušší vybírat dárky k Vánocům. Letos si přeje peněženku, tak jsem sehnala krásnou tady . Už se těším, až si jí pod stromečkem rozbalí

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu