0
Doporučené Ostatní Rodina

Jaké byly Dýňové slavnosti 2022 v Kestřanech?

Nevím, jestli tohle byl první ročník nebo jsem ty předchozí přehlédla, ale jakmile jsem viděla reklamu na Dýňové slavnosti, rozhodla jsem, že tam vyrazíme. Kestřany jsou od Písku co by kamenem dohodil, docela to tam znám, ale v prostorách golfového klubu jsem ještě asi nebyla. Hlavní ale bylo, že se chystalo dlabání dýní, tvoření, zdobení dobrot, malování obličeje a další zábava pro děti.

Program

Podrobný program jsme si mohly najít zde.

Dýňové slavnosti 2022

Když jsme dorazili, získala jsem za padesát korun modrou pásku na zápěstí, jako vstupenku. Myslela jsem, že se bude platit padesát korun na hlavu, takže jsem byla příjemně překvapená, že děti neplatí. Dojely jsme na parkoviště a vydaly se do mírného kopce, kde u budovy stála ozdobená slavnostní brána s dýněmi a umělými pavučinami a pavouky. Po pravé straně stály asi tři stánky, kde se prodávalo koření a nevím co ještě.

Udělaly jsme jen pár kroků a už slyším moderátora, jak nás láká na focení s čarodějnicí. Minuly jsme stánek s nabídkou vína a stánek s horkou čokoládou a došly k dekorativně nachystanému místu na focení s krásnou zelenou čarodějnicí s šedými vlnitými vlasy a neodmyslitelným čarodějnickým kloboukem. Pak mi došlo, že tu čarodějnici znám! Tedy, ne ze společných tanců okolo ohně na čarodějné hoře, ale ze školy! Měla jsem z toho radost, protože Markéta je skvělá holka a obecně musím uznat, že lidi ze střední školy mám vážně ráda. Tak jsme se nafotily, popovídaly a pak jsem musela jít, protože jedna dcera chtěla jít na hranou pohádku a druhá toužila po malování obličeje.

Má mladší dcera si vymyslela andulku a paní byla tak hodná, že se o ni pokusila. Jenže andulka úplně nevyšla k dcery spokojenosti, tak se šla umýt a druhá paní jí namalovala na obličej tvář lišky, tentokrát s větším úspěchem. Přecházela jsem od mladší dcery ke starší, a když jsem slyšela, jak na vystoupení o praotci Čechovi herec uděluje politické pozice jednotlivým postavám (ty budeš ministr zdravotnictví), dospěla jsem k názoru, že bude větší zábava sledovat, jak se malují na obličej liščí fousky.

Koupila jsem holkám dýně (dvacku stála jedna, bez ohledu na velikost, takže dobrý) a tak jsme dlabaly. Taky si holky zdobily cupcaky, malovaly na balónky a trsaly v kostýmech na diskotéce.

Já si dala vdolek u stolečku s dobrotami a domácí limonádu s přáteli, kteří dorazili s dětmi vzápětí. Protože už mám celkem samostatné děti, nemusela jsem sekundovat u každé akce a mohla jsem si v klidu prohlédnout výzdobu. Ze stropu visely kruhy obalené slámou a květy a vypadalo to moc pěkně. Všude po areálu se nacházela různá podzimní aranžmá, z nichž část prý chystala naše šikovná zelená čarodějnice. Část zábavního programu zařizovalo hřiště Myška, jak nás informovaly popsané balónky.

Sešlo se poměrně dost rodin s dětmi a užily jsme si pěkné odpoledne. Jen jsem si musela doma umýt boty, protože bylo docela dost bahna okolo stánků, kde se tvořilo. Taky mi teď došlo, že jsem si zapomněla dát tu horkou čokoládu. Kruci! Doufám, že se příští rok bude akce opakovat a já si tu horkou čokoládu rozhodně dám! 😀

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu