0
Doporučené Recenze

Jaká jsou vína z eshopu vinoodbodlaku.cz?

Dnes si budeme povídat o víně.

Pro dnešní článek jsem popravdě chtěla dělat nějaké větší vaření a pečení, pozvat přátele a udělat pár hezkých fotek. Ale díky koronaviru jsme byli zavření doma a žádné návštěvy se nekonaly. To nám však nezabránilo v tom užívat si své oblíbené večerní chvíle se skleničkou alespoň ve dvou.

Jednou za čas, když je chuť a klid, tak si s manželem vytáhneme lahev vína a pustíme si k tomu nějaký film nebo seriál. Tyhle večery miluji, protože si pomaličku vychutnávám víno, a pro mě je víno specialita, takové kouzelné potěšení pro chuťové pohárky.  Někdy si k vínu něco přikousneme, ale nebudu vám lhát, často to je něco docela obyčejného, jako ovoce, chlebíčky, sýry a tak. Někdy si ovšem dáme víno ke speciální události nebo k dobré večeři, třeba ke špagetám se sýrovou omáčkou. Ale vzhledem k tomu, že víno nepijeme moc často, má to vždycky punc výjimečnosti.

Víno z eshopu odbodlaku.cz

Dnes jsem se rozhodla povědět vám o úžasných vínech z eshopu vinoodbodlaku.cz. Objednala jsem si pár velmi sladkých bílých vín, protože sladká vína (píšu všude sladká, ale oficiálně jsou polosladká) mám moc ráda.  S potěšením jsem zjistila, že vína, která teď zmíním, byla chutí velmi sladká a nádherně ovocná. Taková vína si s radostí objednám znovu, protože to bude sázka na jistotu.

Všechna tato úžasná vína pochází z České republiky.

Solaris z vinařství Chateau Mělník

  • polosladké

Tohle víno přišlo v naprosto nádherné lahvi, takže pokud chcete darovat nějaké víno jako dárek, tohle by vás mohlo rozhodně zajímat. Vypadá to jako lahev od nějaké výborné whisky nebo rumu.

Chuť byla úžasně sladká a ovocně výrazná. Řekla bych, že toto víno je možná z těch tří vín zde uvedených nejvýraznější, a to jak vůní, tak chutí. Dokonce i já, absolutní laik, jsem ve víně identifikovala angrešt, ale můžete tam také najít tóny dalšího ovoce a dokonce i badyán. Na eshopu si můžete krásně ověřit, co ve víně cítíte, což mi přijde jako skvělý nápad. Schválně, až toto víno ochutnáte, napište mi do komentáře, co jste ve víně cítili vy.

K tomuto vínu se doporučují ovocné dezerty, ale umím si k němu představit i jiná jídla či chuťovky.

Víno Solaris z vinařství Chateau Mělník koupíte zde.

Chardonnay pozdní sběr (Starý vrch)

  • polosladké

V tomto víně by měly být mimo jiné cítit citrusové tóny (limetka), mango, meloun a mandle.  Hodí se krásně k ovocným dezertům, ačkoli my si ho dali k sýrovo – smetanové pizze. Díky své krásné ovocné sladké chuti se podle mě toto Chardonnay hodí skoro k čemukoli. Jeho chuť mě okouzlila. Je to vynikající víno a ráda si ho dám (nejspíš velice brzy) zas.

Víno Chardonnay pozdní sběr z vinařství Starý vrch koupíte zde.

Pálava výběr z hroznů (Stará vinice)

  • polosladké

Můj manžel miluje Pálavu, takže mi ji doporučil. A jako vždy se skvěle trefil. Opět krásně sladké víno (já říkám sladké, ale říká se polosladké), tentokrát s tóny ananasu, růže a jablek. Já bych tentokrát možná odhadla ta jablka, ale jak říkám, nejsem žádný expert. Zkuste ochutnat toto víno a tipnout si, co cítíte. Svůj odhad si pak můžete ověřit na eshopu, hned pod obrázkem vína.

Pálavu se doporučuje vychutnat si s dezertem či měkkými nebo tvrdými sýry.

Víno Pálava výběr z hroznů z vinařství Stará vinice koupíte zde.

Všechna zde zmíněná vína mě naprosto nadchla a pokud milujete chuťově sladká a ovocná vína, rozhodně je musíte zkusit. Vřele doporučuji, vhodná jsou také jako dárek.

Pár slov od Filipa Bodláka

Protože se mi eshop vinoodbodlaku.cz moc líbí a víny jsem byla nadšená, rozhodla jsem se trochu vyzpovídat pana Filipa Bodláka, který za eshopem vinoodbodaku.cz stojí.

Povíte nám něco o Vás a Vašem eshopu?

Jsme rodinná firma, která se za 20 let stala jedním z lídrů na trhu v dodávkách vína do české gastronomie. Před 3 lety jsem se do firmy přidal já a začal naplno rozjíždět eshop vinoodbodlaku.cz, který děláme docela jinak než konkurence. Naším hlavním cílem je běžného laika edukovat. Učit ho chápat kontext a základní věci o víně. S cílem, aby si on sám dokázal snadno vybrat víno, které mu chutná. To doplňujeme eshopem, které má za cíl být co nejpřehlednější a hlavně vína co nejlépe a vizuálně popsat. Zákazník tak přesně ví co od vína očekávat. Chceme mu dát lepší zážitek, než který by měl v kamenné prodejně.

Proč jste do svého eshopu vybrali právě tato vína?

Naše vína najdete v české gastronomii. A to výrazně ovlivňuje naši nabídku. Nemáme moc prémiových vín, ale spíš vína, která jsou za dobrou cenu a naprosto vynikají svou kvalitou mezi jinými víny za podobnou cenu. To proto, protože gastro tlačí na kvalitu za výhodnou cenu. Proto plno vín je vyráběno na míru podle našeho požadavku. Jak kvalitativního tak cenového. Některá vína jsou k nalezení jen u nás. Stará vinice je například značka, kterou používáme výhradně my. Víno je ale vyráběno a plněno ve vinařství Gotberg podle našich požadavků.

 Je něco, co byste chtěl čtenářům doporučit?

Určitě naše degustační balíčky, které mají za úkol edukovat. Například prosecco. Jsou tam vybrány vína tak, abyste si ochutnala různé kvality prosecca v různých cenových hladinách a zároveň si ho porovnala s moravským vínem, které se vyrábí stejnou technologií. A za další dárková vína. Skládáme různé balíčky do různých krabic. To teď před vánoci lidé ocení 🙂 .

Akce Black Friday!

Nyní můžete tato a další vína zakoupit na eshopu vinoodbodlaku.cz se skvělou slevou až 30%! A ještě pořád je stihnete darovat pod stromeček. 🙂

Jak se drží sklenice vína a jaké víno patří do jaké sklenice?

Jak se drží sklenice vína

Když jsem si vychutnávala tato vína, napadlo mě, že jsem v tomto oboru sice požitkář, nicméně stále naprostý laik. Rozhodla jsem se tedy trochu dovzdělat a nově nabyté zkušenosti předat i vám, mým čtenářům. Vždy mě fascinovalo, jak lidé se sklenicí vína vypadají sofistikovaně, drží správnou sklenici tím správným způsobem. Jak tedy na to?

Jak můžete na fotkách vidět, sklenici nedržím vždy úplně správně. Jak jsem dohledala, sklenka na víno se má nejlépe držet za stopku či přímo za patku. Tak bych ale víno nikdy nedokázala vyfotit, aniž bych jej rozlila, takže svoji původní nevzdělanost v tomto ohledu hodlám zakrýt výmluvou na stabilitu sklenice během focení. 🙂

Každopádně, sklenice se drží za stopku či patku proto, aby se sklenice neosahala a zůstala krásně čistá a víno v ní zbytečně rychle neteplalo. Jak asi také vidíte, žádné “nalévání do třetiny sklenice moc nedodržujeme, obvykle naléváme alespoň půlku. Vzhledem k tomu, jak pomalu víno piji by samozřejmě bylo lepší si nalévat menší množství a pravidelně sklenici dolévat hezky vychlazeným vínem, které by čekalo v lednici, nicméně jak večer sednu na gauč k televizi, pak je mi každé vstávání zatěžko. Inu, není to jen tak. 😀

Jaká sklenice vína se hodí na jaké víno

Při svém dalším průzkumu jsem se dočetla, že nejznámější jsou tři typy sklenic vhodných na víno. Jde o tulipán, balón  a flétnu. Dalo by se říci, že pro bílá a růžová vína bývá nejvhodnější tvar sklenice tulipán, pro červená vína burgundského typu a pro odrůdy jim příbuzné je vhodnější kulatější sklenice ve tvaru balónu a na šumivá vína se nejlépe hodí sklenice ve tvaru flétna.

Všechna tato úžasná vína můžete nakoupit v eshopu vinoodbodlaku.cz. Mějte se krásně a dobrou chuť! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu