0
Návody Rodina

Jak vybrat vhodný dudlík

Když patříte mezi maminky, které se rozhodly dát svému miminku dudlík, tak se vám budou hodit následující řádky. Zjistíte, že vybrat dudlík není tak těžké, jak by se při bohaté nabídce v obchodech mohlo zdát. Dudlíky se prodávají běžně v drogeriích, lékárnách a obchodech s dětskými potřebami.

Velikost

Vybrat dudlík není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Obvykle na obalu máte napsáno, pro jaký věk je daná velikost dudlíku vhodná. Na velikost dbejte, protože malinké miminko má pusinku o moc menší než batole. Správnou velikostí taky snížíte riziko deformaci patra a zubů miminka.

Materiál

Další parametr dudlíku je na miminku, a to je materiál. Některá miminka mají raději kaučuk, některá silikon. První dcera měla kaučukový (ten bývá takový nažloutlý) a druhá silikon (průhledný).

Tvar

K dostání jsou jak klasické (ve tvaru kapky), tak ortodontické. Ortodontické jsou speciálně tvarované a teoreticky měly rovněž snížit riziko deformace patra a zubů. Ale já osobně nevím, jestli to tak skutečně funguje, hodně taky záleží na tom, jak dlouho dítěti dudlík necháte. Dudlíky kupujte nové podle potřeby, nejdéle se doporučuje se měnit ho asi tak po měsíci, po dvou.

Vlastnosti

Dudlíky mají různé barvy, obrázky a vlastnosti, některé třeba v  noci svítí, aby se daly dobře najít. Nočního pátrání po dudlíku jsem si užila až až, ale svítící dudlík jsem stejně nekoupila, měla jsem strach, aby dceři světlo nevadilo. Je dobré mít dudlíků několik, abyste v případě nouze mohli rychle nabídnout náhradu a dudlíky pak dohledat ráno. Existují i teploměry ve tvaru dudlíku, které mají usnadnit měření teploty, ty ale nejsou pro běžné cumlání, jen na změření teploty a pak vyndat.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu