0
Doporučené Rodina

Jak u nás vypadal Halloween 2022

Tohle je asi třetí rok, co se u nás slavil Halloween. Manžel nám koupil kostýmy, já dětem sehnala netopýří křídla a pozvali jsme sestru a její rodinu na oslavu.

Halloween připadl letos na pondělí, ale kvůli práci a škole jsme to doma oslavili ze soboty na neděli a v pondělí jsem vypustila děti koledovat u sousedů. Takhle zpětně musím uznat, že to bylo rychlé, zběsilé a víceméně bezbolestné. 😀

V pátek

V pátek byl státní svátek, tak má sestra s rodinou dorazili dopoledne, naši muži šli ještě pracovat a my se sestrou připravily těsto na perníčky. Perníčky se hodí totiž k jakékoliv oslavě a děti strašně baví je chystat. Můj švagr uvařil znojemskou omáčku, tak jsme se pěkně nacpali a pátek byl hlavně pohodový den. Vyšli jsme si na procházku po Hradišťském kopci, kde jsou různá zábavná zastavení pro děti, mini trampolína, prolézačky a tak. Taky jsme zašli na jedno hřiště, takže myslím, že se děti vyřádily.

V sobotu

V sobotu ráno jsme šli do OBI, kde jsem sehnala zeminu a plastové kelímky. Odkvetla mi doma bromélie a začala se dělit, tak bylo na čase oddělky zasadit zvlášť. Byla jsem moc ráda, že jsem měla výpomoc od sestřičky, kterou považuji za skvělou zahradnici. Upřímně jsem se bála, že tu svojí kytku akorát dorazím, ale přesadily jsme “mladé” a bylo! Zahradničení je zábava. Pak jsme se pustili do dekorování. Dětem jsem vytáhla velkou krabici s různými keramickými dýněmi, umělými pavučinami, plastovými pavouky a světýlky s lebkami a nechala je vyzdobit nám pokoje. Upekli jsme perníčky (k vykrajování jsme použili vykrajovátka z Tescoma), k obědu si dojedli znojemskou a pomalu chystali kostýmy. Hlavně děti se nemohly dočkat, až se do nich navlečou.

Když se setmělo, tak i my dospělí jsme si zalezli do pokojů, abychom vyladili své kostýmy, nasoukali se do nich a pak se sešli v obývacím pokoji. Na mě a manžela tam čekal párek heboučkých jednorožců a my, jak alespoň doufám, vypadali jako postavy ze Star Wars. Já mám být Rey, mimochodem. Dali jsme si něco dobrého, pustili hudbu a děti se cpaly perníčky.

Pak dcera navrhla schovávanou, a já si i teď myslím, že to byl tak geniální nápad, že se bude opakovat i příští rok. Nejdřív hledal můj muž, pak švagr, pak moje sestřička, pak já a pak děti, hezky jeden po druhém. Nesmělo se rozsvěcet, takže místnosti osvětlovalo jen mírné světlo ze zelených svítících balónků a svíčky. Bylo to správně strašidelné. Nevěřili byste, kam všude se dá chovat! A to nemáme žádný velký dům, kde bych to chápala, ale tady se vážně projevila kreativita všech zúčastněných. Můj muž zmizel ve svém černém hávu za poloprůhledným bílým závěsem a na mou duši nebyl k nalezení. Druhou dceru jsme dvakrát skutečně nenašli a museli jsme uznat, že vyhrála. Jednorožec Vojta se dokázal schoulit do mrňavé kuličky, i přes to, že měří dobré dva metry. Říkám vám, zkuste to, budete překvapeni, co se dá s trochou přítmí a nábytku vymyslet za schovku.

Pak jsme zahnali děti spát, převlékli se do civilu a pustili si Posledního skauta s Brucem Willisem. Připravila jsem nám k němu čokoládové suflé s kokosovou zmrzlinou a jahodou, recept brzy přidám.

V neděli

V neděli jsem se sestrou připravila domácí indickou omáčku a k tomu placky, a byla to vážně dobrota. Dlouho jsem tohle jídlo nedělala. Jako dezert jsem udělala mini pusinky se šlehačkou a jahodami. Zkrátka a dobře jsem se cpala, no. 😀 Abych to zachránila, šla jsem si večer zacvičit jin jógu. To bylo vážně prima, poslední dobou ve mě pořád křupe a bolí mě záda.

V pondělí (oficiální Halloween)

Dohodla jsem se se sousedy, že se k nim večer přidáme na koledu. Byl to prima způsob, jak udělat radost dětem, zavést v okolí novou tradici a trochu poznat sousedy. Bylo prima, jak byli všichni vstřícní. Dětí se sešlo překvapivě dost a byla to vyloženě rychlá akce. Vycházeli jsme asi ve tři čtvrtě na sedm, obešli asi pět domů a hurá zpátky. To bylo fajn, protože už jsem měla pocit, že už potřebuji zalézt do vany a do postele. Ještě jsem si vzala pastilku na bolest v krku, která se z ničeho nic objevila. Sklidila jsem do krabice výzdobu a šla jsem spát. V noci jsem se vzbudila s divným pocitem. Musel jsem rozsvítit, protože jsem posera. Pak jsem ale zjistila skvělou novinu, manželově sestřičce se narodil kluk Marek! A já jsem už trojnásobná, skoro čtyřnásobná teta, juchů! Můj muž byl do noci v práci, tak jsem byla klidnější, když se vrátil domů (a pustil Akta X :D). Pak jsem mohla už konečně spát, i když mě ten krk vážně štve. Ještě dneska mě to bolí. Děti taky, takže jsme dnes zůstaly doma a já doufám, že to bude brzy lepší.

A jaký jste měli Halloween vy? Slavíte ho nebo slaví se ve vašem okolí?

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu