0
Domácnost Ostatní Rodina

Jak na cibulový sirup

Tolik doporučovaný cibulový sirup na kašel je na výrobu velmi snadný.

Potřebujeme

  • polévkovou lžíci medu
  • 1 cibuli
  • malou uzavíratelnou sklenici

Jak na to

Nakrájíme cibuli na drobno. Vložíme ji do čisté sklenice a zalijeme lžící rozpuštěného tekutého medu. Zamícháme s cibulí, sklenici zavřeme a necháme na lince stát, dokud cibule nepustí šťávu, nejlépe přes noc.

Užívání

Tato šťáva pomáhá od dráždivého kašle. Je vhodný při nachlazení, ale i angíně nebo chřipce. Může se užívat několikrát denně po 2-4 čajových lžičkách a je vhodný i pro menší děti.

Skladování

Slitou šťávu lze ve sklenici uchovávat v lednici i dva tři dny, ale to jsme nikdy neměli příležitost otestovat. U nás nikdy nevydržela déle než jeden den, vždy jsme měli množství, které jsme stihli spotřebovat tak akorát, abychom si mohli na druhý den udělat čerstvou šťávu.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu