Tolik doporučovaný cibulový sirup na kašel je na výrobu velmi snadný.
Potřebujeme
- polévkovou lžíci medu
- 1 cibuli
- malou uzavíratelnou sklenici
Jak na to
Nakrájíme cibuli na drobno. Vložíme ji do čisté sklenice a zalijeme lžící rozpuštěného tekutého medu. Zamícháme s cibulí, sklenici zavřeme a necháme na lince stát, dokud cibule nepustí šťávu, nejlépe přes noc.
Užívání
Tato šťáva pomáhá od dráždivého kašle. Je vhodný při nachlazení, ale i angíně nebo chřipce. Může se užívat několikrát denně po 2-4 čajových lžičkách a je vhodný i pro menší děti.
Skladování
Slitou šťávu lze ve sklenici uchovávat v lednici i dva tři dny, ale to jsme nikdy neměli příležitost otestovat. U nás nikdy nevydržela déle než jeden den, vždy jsme měli množství, které jsme stihli spotřebovat tak akorát, abychom si mohli na druhý den udělat čerstvou šťávu.
Žádné komentáře