0
Doporučené Ostatní

Jak jsem zkoušela meditovat

Možná znáte knížku Zázračné ráno. Pro ty, kteří neví o co jde, dal Hal Elrod dohromady několik činností, které máte ráno provádět, abyste se stali lepší verzí sebe sama a dosáhli vysněných cílů. Jednou z těchto činností je meditace.

O meditaci jsem už slyšela mockrát, a často jsem slyšela, jak báječná činnost to je. Jak se krásně uklidníte, uvolníte a soustředíte jen na sebe. Rozhodla jsem se, že si meditaci také vyzkouším.

Jdu meditovat

Ráno jsem si přivstala, aby mě nerušily děti, udělala jsem si vhodné místo, pustila meditační hudbu, uvelebila se v meditační póze a začala pomalu a soustředěně dýchat. Pak přišel pes a začal kňučet u dveří na zahradu, že chce vypustit ven. Nuže dobrá, meditace se o minutku odloží, řekla jsem si a pustila Happy ven. Sedla jsem si, uvelebila se, pustila zase hudbu a … pes začal kňučet, že chce dovnitř. Vstala jsem, stopla hudbu a šla pustit psa dovnitř. Znovu, už trochu podrážděně, jsem si sedla do původní pozice, pustila hudbu a… pes si ke mě lehl a dal mi hlavu na klín. No dobře, řekla jsem si, tak si tu teda lež a neruš. Zavřela jsem oči a… pes si prdnul. A že si Happy umí prdnout! To je hotová zbraň hromadného ničení, každý, komu je čich milý, vyklízí prostor. Otevřela jsem oči, znechuceně se podívala na psa, vypnula meditační hudbu a vstala jsem. Tohle nemá smysl, uvědomila jsem si. Pokud chci meditovat doma, vždycky mě tady bude někdo rušit.  Vřeštící andulka, kočka co škrábe na dveře pokoje, prdící pes… jeden si zkrátka nevybere.

Mistrovská úroveň meditující matky

Asi není divu, že o meditujících matkách jsem vlastně ani neslyšela, i když věřím, že i takové existují. To musí být ale pak panečku mistrovská úroveň meditace! Představuji si ženu, jak sedí uprostřed obýváku, kde je jediné místo s kobercem, kolem létá andulka, běhá kočka, válí se pes, skáčou děti a manžel jí do ucha hučí Co bude k večeři? A ona má zavřené oči a v duchu je někde na hezkém místě, třeba na louce plné květin, kde létají motýlci a zpívají ptáčci. Taková ženská by pak jistě strčila všechny mnichy z Tibetu do kapsy!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu