0
Doporučené Malování

Jak jsem malovala Rocketa a Groota (fotky!)

Jestli jste viděli film Strážci galaxie, pak vám jistě neunikla postava Groota (stromová bytost) a Rocketa (geneticky upravený mýval). Jsou to podle mě nejlepší postavy filmu, ačkoli vtipný Star Lord v podání namakaného Chrise Pratta jim šlape na paty. Ten film mám moc ráda, protože… no protože je prostě skvělý! A tak asi není divu, že jsem neodolala výzvě a zkusila si tyhle nerozlučné parťáky namalovat.

Groot

Použila jsem plátno 50 x 70 cm a akrylové barvy. Nejprve jsem se pustila do Groota. Nejsem zvyklá malovat lidské portréty, a já vím, že tohle není člověk, ale lidskému portrétu je to o něco bližší než psí portrét (které obvykle maluji). Navíc je celý stromovitý, proplétají se na něm větve a to jsem se musela docela soustředit, abych věděla, kudy kam jaká větev vlastně vede. Zároveň jsem ale nechtěla být příliš detailní a chtěla jsem nechat v obraze jistou skicovnost a zjednodušení, protože si užívám práci s akrylovými barvami a akčnější práce s nimi dodá trochu i na dynamičnosti obrazu. Vzhledem k tomu, že obraz zachycuje boj, je dynamičnost jistě na místě.

Rocket

Rocketa jsem malovala už před pár lety pro svého manžela a musím uznat, že teď se mi povedl líp. Také jsem s ním ale strávila o dost víc času. S malováním Rocketa, ale s manželem samozřejmě taky. 😀 Víte, co mi přišlo zvláštní? Že se mi nejhůř asi malovala zbraň! Na malování chlupů jsem zvyklá, ale na vesmírné bouchačky nikoli. 😀

Poslouchala jsem k tomu hudbu a skoro pořád se cpala. 😀

Zakončení

Pozadí jsem několikrát upravovala a na konec jsem domalovala i malé černé letouny a dodělala hvězdy. Ty jsem udělala především za pomoci štětce s hrubým vlasem. který jsem jemně namočila v nezředěné bílé akrylové barvě a pak palcem “rozprašovala” barvu po plátně.

Obraz jsem nechala zaschnout, podepsala a zalakovala. Největší starost mi vždycky dělá focení obrazu, protože pokaždé na fotce vypadá trochu jinak a na živo prakticky vždycky vypadá líp. Kéž bych ho mohla někde vystavit. No, snad bude fotka stačit.

Obraz jsem malovala s přestávkami několik hodin a konečně je hotový! Co mě čeká za další výzvu?

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu