0
Recepty

Jahodový cheesecake

Tenhle dort má velký úspěch. Je totiž úžasný už od pohledu. K mému překvapení se mi podařil už napoprvé, i přes to, že jsem nikdy předtím s želatinou nepracovala.

Na formu o průměru cca 26 cm potřebujeme:
  • tuk na vymazání (v mém případě olej ve spreji)
Sušenkový základ
  • 200 g máslových sušenek
  • 30 g třtinového cukru
  • 120 g másla
Krém
  • 500 g sýru Philadelphia
  • 250 g (vanička) plnotučného tvarohu
  • 60 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • vanilkový extrakt (asi deset kapek)
Navrch
  • cca 100 g jahod
  • 1 balíček želatiny (na 500 ml tekutiny)
  • podle potřeby na želatinovou část cukr, vodu a/nebo džus či šťávu (jahodový nebo červené ovoce)
Jak na to:
Sušenky si rozmixujeme v mixéru. Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem. Smíchané máslo s cukrem následně smícháme s rozmixovanými sušenkami.
Formu si vymažeme máslem nebo si ji můžete, jako já, vystříkat olejem na pečení, ve spreji. Rovnoměrně rozprostřeme sušenkový základ (stačí jen dno formy, nemusíte těsto nijak vršit v krajích.) Uložíme do ledničky.
Smícháme si v misce rozšlehaná vejce, tvaroh, vanilkový extrakt, krémový sýr Philadelphia a cukr. Tuto náplň pak rozetřeme na připravený sušenkový základ a necháme ještě 10 minut v lednici odležet.
Troubu předehřejeme na 150 °C a připravený dort dáme péct asi na 45 minut. Okraje zezlátnou, bílá část lehce ztuhne. Troubu vypneme, vložíme do pootevřených dvířek vařečku a necháme cheesecake v troubě vychladnout.
Jahody si rozkrájíme na poloviny a hustě je poklademe na krém. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a postupně, po lžičkách ji lijeme ji na jahody (cheesecake je stále ve formě). Ke konci dolijeme podle potřeby přímo z hrnce. Jahodový cheesecake následně uložíme do ledničky. Z formy vyjmeme cheesecake až těsně před krájením a podáváním.
Tip: Tady je video, jak se například pracuje s želatinou
https://www.youtube.com/watch?v=Z1esN0R5IFE
https://www.youtube.com/watch?v=w8gnZ-b33SU

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej