0
Doporučené Recenze

Hygge a polibky

Dnes tu mám knížku, která v Levných knihách stojí 79 korun, na Megaknihách dokonce 78 korun. Jaký tento úžasně levný román Hygge a polibky bude?

Už ani nevím, jak jsem na tuhle knihu narazila. Asi jsem hledala něco spojeného s knihami a hygge. Každopádně, když jsem viděla tu krásnou obálku a ještě krásnější cenu, říkala jsem si, že Hygge a polibky si chci zkusit přečíst.

Romány poslední dobou čtu jeden za druhým, proložila jsem to tuhle detektivkou, jindy si pro zpestření čtu knihu Dech od Jamese Nestora. Knížku Hygge a polibky jsem si chtěla objednat z Levných knih na prodejnu v Písku, ale nešlo to. Tak jsem poprosila sestřičku, aby mi ji vyzvedla v Budějovicích. O dva dny později jsem šla Pískem a našla ji v prodejně Levných knih. Byly tam jen asi tři kousky, které se prý na e-shopu nezobrazují, jak mi prodavačka vysvětlila. Takže jsem chudáka sestru hnala do Budějovické prodejny, když ty knížky byly v Písku. No mě snad vomejou. Každopádně… Knížku Hygge a polibky jsem od sestřičky převzala při nejbližším setkání a pak jsem se pustila do čtení. Clara Christensenová píše docela čtivě!

O čem knížka je

Bo (zkráceně pro Boughay) je 26 let a už pár let pracuje v jedné firmě. Práci tam zvládá, ale nijak zvlášť ji nemiluje. Má utajovaný románek s kolegou Benem, který ji neuspokojuje, ale je v zajetých kolejích a necítí potřebu hledat cestu ven. Pak ale dostane vyhazov, pro nadbytečnost. Spolubydlící, kamarádka Kirsten, Bo nabídne cestu do Dánska, kde má její mamka letní chatu. Je listopad a to znamená, že tam nemají moc hezké počasí, ale Bo se rozhodne jet. Třeba jí to prospěje a přivede na jiné myšlenky než na vyhazov, co bude vlastně dělat a na Bena, u kterého má podezření na nevěru.

Kirsten na poslední chvíli nemůže jet, ale Bo stejně vyrazí. V chatě pozná nové přátele, výtvarnici Florence, spisovatele Simona a Emila, kuchaře. Celá tahle cesta je vlastně pro Bo netušeným začátkem nového životního nasměrování, ale víc už ani muk. 😉

Můj názor

Překvapila mě povaha Bo. Ještě jsem neviděla takhle popsanou postavu, s nízkým sebevědomím a neustálým přemýšlením, jak omluvit to či ono. Občas mi připomněla mě samotnou, v pubertě, jak člověk uvažuje, hlavně co se vztahů týče. Bo byla ale splachovací na můj vkus trochu moc. A víte, co mi chybělo? Erotika. Alespoň trochu. Bo se objeví v jeden moment u jisté osoby v posteli, ale protože tam chybí skoro jakýkoliv popis jak se tam dostala, tak jsem z toho byla trochu zmatená. Nečekám detailní popis, co dělala celou noc, stačilo by mi nasměrování, jak se do té zatracené postele vůbec dostala! 😀

Jinak je ale knížka dobrá a za těch pár korun opravdu potěší. Má krásný obal, pevné desky a dobře se čte.

Pokud hledáte předvídatelnou, milou četbu o tom, jak člověk vyjede ze zajetých kolejí a má odvahu zkusit udělat něco pro to, aby šel svému štěstí naproti, potom je tato knížka pro vás!

O knížce

Hygge a polibky napsala Clara Christensenová a u nás ji vydalo nakladatelství Jota. Knížka má 310 stran. Obálku zpracovala Veronika Cágová (kniha má pevné desky s krásným lesklým nápisem a milou ilustrací). Překlad obstarala Ina Leckie.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu