0
Návody Recenze

Hand lettering for relaxation – první dojem

To jsem zase jednou vybrala knihu, která mě příjemně překvapila. Věděla jsem, že by měla být dobrá, ale že až takhle…

V první řadě ten přístup. Zatímco ostatní knihy týkající se kaligrafie a typografie jsou nudnými učebnicemi, tohle je spíš průvodce sympatický a zábavný. Tady se lettering bere jako způsob relaxace, koníček. Už v úvodu autorka Amy Latta píše, že je to příjemný způsob, jak si užít čas, který máte pro sebe. Způsob, jak dobít energii.

V knize je dostatek prostoru pro to, abyste mohli trénovat to, co jste se v kapitole naučili nového. Obálka je měkká, to je trochu škoda, ale papír kvalitní. Autorka jej vybírala právě s ohledem na to, že do knihy budete psát. Takže zahoďte vštěpované “do knihy se nepíše” a rozepište se. Berte to jako pracovní sešit, spíš než knihu. Stejně ve většině případů budete nejdřív psát tužkou, než to přepíšete fixou, takže velké chyby jde včas vygumovat. Kniha je v angličtině.

Já začala na čtverečkovaném papíře vedle, protože jsem ještě nekoupila vhodnou fixu (autorka doporučuje štětečkový fix Tombow). Navíc jsem si chtěla nejdřív rozkreslit ruku (a měla jsem na to asi pět minut “mého času”), takže větší divočiny, včetně psaní do knihy, si nechám na nějaký blížící se volný večer.

Autorka neučí jen psát, vyzkoušíte si také různé ozdobné prvky a speciální techniky.

Ozdobné prvky jako například větvičky a kytičky, různé bannery a speciální techniky jako hrátky s vodovými barvami pro ozvláštnění písma a pozadí textu.

Maličkým zklamáním bylo, že kniha dorazila s mírně špinavým obalem. Když se podíváte blíže na fotku obálky, uvidíte tam otisk něčího prstu. Eshop mi zaslal jako omluvu část peněz zpět. Mohla jsem knihu reklamovat, ale byla jsem moc nadšená, že dorazila a vážně jsem nechtěla zase řešit posílání zpět a čekání na novou knihu (která může zase dorazit špinavá). Třeba to půjde odstranit gumou. To je jediné mínus (spolu s měkkou obálkou), jinak jsem zatím nadšená. Je pravda, že jsem teprve na začátku, ale jsem si jistá, že mě kniha bude bavit.

A nejspíš pěkně dlouho. Podle recenze jedné slečny, která byla na živém kurzu autorky této knihy, to není zábava na jednu noc. Můžete s tím strávit spoustu a spoustu času. Ani já nehodlám nikam spěchat.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu