0
Ostatní

Dračí lodě a další zábava v Písku

Ani jsem netušila, co se to děje. Potřebovala jsem si dojít pro podprsenku bez ramínek (ideální do šatů) v centru Písku a málem jsem nepřešla starý most, jak byl plný lidí. A všichni to byli studenti a učitelé, kteří sledovali ostatní studenty a učitele na dračích lodích. Já tak obecně přicházím k takovýmto akcím jako slepý k houslím. Písek se chystal taky na další akce. Začíná letos již tak oblíbené Cipískoviště (jé pardon, Pískoviště, název se prý změnil po protestech dědiců autorského práva. Kdyby šlo o prznění památky autora, ale tohle je krásná akce… Tak si tak říkám, jen aby se nezbláznili, to je stejný jako když se chtěli Red Hot Chilli Peppers soudit s tvůrci seriálu Californication kvůli názvu seriálu. Mě to přijde trošku přitažený za vlasy, ale co už). Pískoviště je akce, kde na břehu Otavy vyrostou krásné pískové sochy a ve městě je bohatý vícedenní program.

Mě, jako mámu, zaujal především sobotní program. Vypíchnu třeba malování na obličej (šlo by namalovat že koukám a přitom bych spala? To by se mi hodilo…), promítání Večerníčků (budu se tvářit, že tam jdu kvůli dětem, ne protože miluji pohádky…) nebo Cross golf (co to je?). A samozřejmě dále probíhající závody dračích lodí. Program pokračuje i v neděli 13. května. Připomínám všem, že to je Den matek (já vím, už jsem slyšela slova já ten komunistický svátek neslavím, ale mě se ten svátek líbí. Stejně jako svátek prvního máje, a myslím, že by se měl dočkat i většího zájmu svátek otců, ať jsem fér :)) Pro mě to navíc bude den, kdy moje babička slaví sedmdesátiny, tak to pojedeme pořádně oslavit!

Dneska taky proběhla oslava prvních narozenin nákupního centra Písek s cukrovou vatou zdarma. Nejdřív jsem si říkala, kde se ta slavná akce s minimálním propagováním vlastně koná, vzadu v koutku centra stál takový usměvavý klučina, co namotával vatu na papírové kornouty, dva moderátoři se snažili o nějaký rádoby pohádkový program za pomoci několika puberťaček (to asi moc velké výdaje za tu slavnou oslavu nebyly) a jinak kde nic, tu nic. Jo, ještě tam vlastně byla júúútuberka Míša, se kterou se další řada puberťaček fotila. Nevím, jestli se pak program zlepšil, my šli cíleně za cukrovou vatou a koupit nějaké ponožky do Pepca (viděli jste ty jejich ceny? Jak můžou mít vůbec nějaký profit?) a pak zase hurá domů. Uvidíme, co v Písku navštívíme zítra, až se “rozjede” plánované Ci… a sakra, už zase! Chci říct Pískoviště 😀 Mějte se krásně a pokud nemáte plány na víkend, navštivte Písek!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu