0
Recenze

Cukrárna v Paříži (od Julie Caplinové)

Na další knihu od Julie Caplinové jste nemuseli dlouho čekat, protože ji mám tady a teď! Nese název Cukrárna v Paříži a přečetla jsem ji skoro jedním dechem. Já vám říkala, že si od téhle autorky musím přečíst i všechny ostatní knihy. Zvlášť potom, jaký na mě udělal dojem její poslední romantický román. Tloušťkou kniha připomínala Pláž v Chorvatsku a opět má velice sympaticky vyvedenou obálku (tentokrát s lahodným dortíkem a siluetou dominanty Paříže, Eiffelovou věží).

Co se pořadí týče, vypadá to, že začínám číst od konce. V pořadí za sebou vyšly totiž knihy takto:

Oficiální popis knihy (Anotace)

V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk.

Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat?

Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?

Můj názor

Není už pro mě žádným překvapením, že se kniha četla skvěle. Postavy byly věrohodné, charaktery skvěle vystižené a občas byl Sebastian tak nepříjemný, že jsem měla chuť ho nakopnout. Na druhou stranu tu byla sympatická pracovitá Nina s láskou k cukrářskému umění, s čímž jsem mohla velmi snadno sympatizovat. Kdykoli se psalo o zákuscích a dortících, sbíhaly se mi sliny. Několikrát ve mě kniha probudila až překvapivé emoce, tak dobře je napsaná. A romantika? Té není nikdy dost! Erotiku však v téhle knize moc nečekejte.

Díky autorčiným schopnostem jsem si užívala Paříž, eleganci lidí, kouzlo architektury, krásu sladkostí a zrovna tak sladký příběh. O čem vlastně Cukrárna v Paříži je?

Nina, hlavní postava příběhu, která děj vypráví, už má dost nekonečné péče své velké milující rodiny. Jako nejmladší z pěti sourozenců je pod neustálým dohledem, zasypávaná radami a přehnanou péčí, která je až ubíjející. Pocítí potřebu najít sama sebe a něco dokázat, docela sama, a proto využije nenadálé nabídky dělat pomocnici při cukrářských kurzech. Kurzy vede mrzutý Sebastian, rodinný přítel, rovnou v romantické Paříži. Hlavní kulisou je maličká zašlá cukrárna, která má nejlepší léta za sebou, a kde obsluhuje odměřený Marcel. Nina musí najít všechnu svou pozitivní energii a odvahu, aby neprchla, a to především od Sebastiana, který jí dává kapky od chvíle, co přijede. Protože je to však děvče do nepohody, v cukrárně zůstává, pomáhá s kurzem pro několik lidí a sama se snaží naučit co nejvíc. Cukrárna jí pomalu přirůstá k srdci, spolu s partou, která kurzy navštěvuje. Postupně odhaluje, jak se to má doopravdy s Marcelem, Sebastianem a dalšími postavami. Trochu se bojím zabíhat do detailů, abych vás o nic nepřipravila, takže jak se to má s Ninou a mrzutým Sebastianem, přátelským Alexem, nevrlým Marcelem? Jak probíhá cukrářský kurz a jak se to má s půvabnou, leč zašlou cukrárnou? To se budete, moji milí čtenáři, muset dočíst v knize Cukrárna v Paříži.

Pokud hledáte romantický příběh, s touto knihou rozhodně nešlápnete vedle!

O knize

Knihu Cukrárna v Paříži napsala Julie Caplinová, přeložila Anna Křivánková. O obálku se postarala Eva Hradiláková a Kateřina Brabcová. Vydalo nakladatelství COSMOPOLIS. Kniha má 368 stran.

Za knihu Cukrárna v Paříži velice děkuji. 🙂

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu