0
Domácnost Doporučené Recenze Vzhled

Co můžete očekávat od knížky Výroba vlastní kosmetiky?

Už vás někdy napadlo, vyrobit si vlastní parfém nebo balzám na rty, ale nevíte jak na to? Inspirujte se knížkou Výroba vlastní kosmetiky.

Knížka Výroba vlastní kosmetiky mi hned padla do oka. Kvůli tomu, jak pěkně je napsaná, kvůli tomu, že mě tohle téma zajímá i kvůli sympatické grafice. Podobnou jsem našla v knížce Zamilujte si svůj domov a moc se mi líbí, je přehledná a zvolené písmo se velmi dobře čte. Autorka knížky popisuje postupy, které má prověřené a nabízí nejen samotné recepty na různé druhy kosmetiky, ale také tipy a zajímavé informace. Například vysvětluje, jak funguje naše kůže a jak o ni správně pečovat.

 

Proč si vlastně zkusit vyrábět vlastní kosmetiku?

Jak já to vidím, jsou hned tři hlavní důvody.

Za prvé, díky tomu, že si vlastní kosmetiku vyrobíte sami, budete přesně vědět o použitých ingrediencích.

Za druhé, je to zábava. Při rozpouštění, míchání a testování si budete připadat jako alchymista. Já obzvlášť miluji práci s vonnými esencemi. Představte si, že se na chviličku stanete tvůrcem vlastního parfému. Své oblíbené vůně zkusíte kombinovat a  vytvoříte si praktický parfém v roll-on nádobce pro každou příležitost!

A za třetí, je to velmi praktické, z více důvodů. Volíte si vlastní obal na vlastní množství, takže si můžete nachystat několik malých nádobek s krémem na ruce a rozmístit si je kam potřebujete (do práce, k umyvadlu, do nočního stolku), vůně pak můžete rozmístit v roll- on nádobkách tamtéž. Také mám pocit, že mě výroba vlastní kosmetiky spíš donutí ji používat. Udělám si kosmetiku krásnou, voňavou a vím, že nevydrží navěky, takže je třeba ji spotřebovat a jaká by byla strašná škoda vyhazovat něco, co mě stálo čas  a úsilí! Jo a peníze, nezapomínejme na peníze. 😀 Další praktickou výhodou je, že máte najednou po ruce skvělý dárek, protože darovat někomu vlastnoručně vyrobenou kosmetiku, to je přeci bomba!

Můj názor

Jak už jsem uvedla, autorka píše hezky. Není to žádný strojový popis bez emocí, a to je mi sympatické. Dozvíte se plno informací a můžete si zkusit něco tak skvělého, jako vyrobit si vlastní pleťový krém, vlasové sérum nebo vonný olej pro klidný spánek. Nechybí ani recepty na kosmetiku pro děti, těm můžete vytvořit třeba vlastní tělový krém vhodný pro jejich citlivou pokožku!

Jsou případy, kdy budete shánět více ingrediencí pro své výrobky, jindy vám jich stačí naprosté minimum. Například pro parfém z esenciálních olejů vám docela postačí roll-on lahvička, jojobový olej a esenciální olej. To je vše! A můžete si vyhrát s vůněmi, což je mimochodem opravdu velmi příjemná a relaxační činnost. Navíc si můžete zvolit vlastní obal, třeba lahvičku s bambusovým víčkem a budete-li chtít vzít produkt na ještě vyšší úroveň, můžete si vyhrát se štítkem nebo lahvičku dozdobit malováním.

Knížka Výroba vlastní kosmetiky krásně inspiruje k výrobě vlastní kosmetiky a autorka pečlivě informuje o všem, co byste měli vědět. Díky zkušenostem ze světa výroby vlastní kosmetiky přichází s řadou tipů a pozorování, díky kterým se vám může povést vyrobit vlastní produkt hned napoprvé. Díky již zmíněné grafice je vše krásně přehledné a čitelné, knížku mě opravdu bavilo číst. Navíc je doplněna pěknými fotografiemi.

Tato knížka je jednoduše řečeno skvělým průvodcem k výrobě vlastní kosmetiky. Jestli vás toto téma zajímá, rozhodně by neměla ujít vaší pozornosti.

O knížce

Autorkou knížky Výroba vlastní kosmetiky je Lenka Menšková. Knížka má 176 stran a barevné fotografie od Alicji Sabelové. Obálku navrhla sama autorka a zpracoval ji Antonín Plicka. Knížku vydalo nakladatelství Grada, kterému tímto velice děkuji a teď mě omluvte, jdu si vyrábět vlastní parfém, tralala! 😀

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Alena Šestáková
    28.3.2022 at 10:12

    Kniha musí být velmi zajímavá a tvořiví lidé se mají na co těšit .

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu