0
Doporučené Malování Ostatní

Chcete si užít kreativní relax? Zkuste malování podle čísel

Dnes mám pro vás zajímavý tip. Našla jsem něco, při čem můžete příjemně odpočívat a zároveň tvořit. Malovat. I pokud se necítíte být výtvarně nadaní, ale lákalo by vás zkusit pracovat s barvami, pak si zkuste malování podle čísel.

O malování podle čísel jste už nejspíš slyšeli. Tato technika je teď velmi populární a umožňuje všem vytvářet krásné obrazy. Malování podle čísel má několik výhod a jednu z nich vyzdvihnu hned teď – soustředíte se. Vyplňování jednotlivých políček člověka donutí soustředit se a vnímat to, co dělá. Hezky si tím vyčistíte hlavu. Malování obecně je krásná činnost, relaxační, příjemná. Na konci vás čeká výsledek, který si můžete pověsit na zeď a kochat se jím. To je oproti malování vlastního obrazu také výhoda, víte dopředu, jak bude obraz vypadat.

Být v přítomnosti, soustředit se a relaxovat

V poslední době hodně čtu o tom, jak je potřeba žít přítomností, aby si člověk svůj život pořádně užil.. Ne topit se v minulosti nebo se bát budoucnosti, ale vychutnávat si přítomnost – teď a tady. Pro cvičení tohoto vnímání se nabízí hned několik činností. Jednou z nich je čtení, mazlení se zvířaty, psaní a malování. Právě malování podle čísel je skvělé v tom, že se soustředíte skutečně jen na vyplňování políček již namíchanou barvou. Tím, že se budete soustředit na tuto činnost, si krásně vyzkoušíte, jaké je to žít přítomností. Pokud máte starosti, tak je u této relaxační činnosti můžete alespoň na chvíli pustit z hlavy. Budete se soustředit jen na to, co děláte vlastníma rukama. Je to jednoduché, vyžaduje to především soustředění, což mi připomíná, že pro mě by to byl skvělý způsob, jak si trénovat soustředěnost, protože jsem často roztěkaná a v mysli na více místech.

zanapo.cz

Na stránkách zanapo.cz můžete najít celou řadu sad Malování podle čísel. Co jsem se dívala, mají skutečně bohatou nabídku. Můžete si tak vybrat motiv, který vás chytí za srdce. ♥

V sadě vám přijde vše, co budete potřebovat, předtištěné plátno s motivem (na rámu), namíchané barvy v kelímcích a štětce. Malování podle čísel je vlastně tak trochu jako luxusní omalovánky, co se pak dají pověsit na zeď!

Co na malování podle čísel potřebujete?

V sadě vám dorazí vše potřebné. Pak už jen stačí najít si čas, klidné místo a vzít si vhodné oblečení (něco, co si můžete umazat). Osobně doporučuji i připravit si něco dobrého k pití a pustit si oblíbenou muziku. Pak už jen hurá do malování!

Motivy

Jak jsem již říkala, vybrat si můžete z mnoha motivů. Některé ukazují výjevy z krásných míst, jako je Řecko nebo Itálie, jiné zosobňují zvířata, jako například jelena, kočku, lišku a mnoho dalších. Vybrat si můžete i z náboženských výjevů, napodobit díla velkých malířů nebo si zkuste nějakou tu abstrakci.

Pro ukázku jsem vybrala tři motivy, které mě zaujaly, hned jak jsem stránky navštívila. Jistě bych si toho dokázala vybrat víc, ale to už si rovnou můžete projít sami nabídku e-shopu. 🙂

Léto v Řecku

Léto v Řecku

Dívka na pobřeží

Dívka na pobřeží

Gondoly v Benátkách

Gondoly v Benátkách

Přeji příjemné tvoření 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu