0
Doporučené Recenze

Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu

Nová dětská knížka plná dobrodružství od L. D. Lapinskiho se jmenuje Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu. Zaujala mě obálkou a svého výběru jsem nelitovala, i přesto, že už jsem nějaký ten pátek dospělá. 🙂

Vybírala jsem knížku pro dceru. Obálka hlásá, že knížka je vhodná pro děti 9+. Brzy jsem zjistila, že existuje ještě knížka Cestovní kancelář Jinosvěty, která vyšla už dřív. V nové knížce, Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu, jsou na původní díl různé odkazy, ale nová knížka se dá číst velice dobře i bez znalosti knihy předchozí. L. D. Lapinski píše skvěle, čtivě, příběh je přiměřeně dramatický, má spád a je napínavý. Věřím, že se dobře čte i dítěti, ačkoli autor okrajově pracuje i s moderními vážnými tématy jako je například rovnoprávnost pohlaví.

O čem Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu je?

Příběh vypráví o hlavní hrdince Felicity, které se přezdívá Flick. Jde o magií nadanou dívku, která navíc vlastní speciální lupu, se kterou vidí přítomnost magické energie. Flick zaměstná ve své cestovní kanceláři Jonatán, který podnik zdědil. Je jeho povinností strážit mnoho světů, do kterých vede vstup skrze kufry, které v kanceláři má vyskládané. Flick, Jonatán a Jonatánova sestřenice Avery, která se z ničeho nic objeví v kanceláři, se vydají hledat zmizelého Jonatánova otce. Vydají se na poslední místo, o kterém ví, že tam byl. Jde o místo zvláštní, kruhový svět s velkým množstvím vody, po které se plaví piráti a ve které žijí mořané, mořské bytosti různého vzhledu i velikosti. Jejich svět se ale rychle rozpadá. Flick má podezření, že něco, nebo někdo, krade z této země magickou energii. Energii, která drží tento svět pohromadě. Světu nezbývá víc než pár týdnů a utíká v něm čas jinak než na Zemi, proto je třeba jednat rychle. Ale kufr, kterým se naše trojice na tento svět dostala, jim byl odcizen a tak začíná divoké dobrodružství a hra o čas. Zachrání obyvatele této zvláštní země Flick, Avery a Jonatán včas?

Můj názor

Přesto, že jde o dětskou knížku, užila jsem si ji. Je velice pěkně napsaná a dobrodružství, které je v ní popsáno, krásně povzbudilo moji fantazii. Je příjemné zabloudit někdy do jiných žánrů než na jaké jste zvyklí. A navíc si myslím, že dcera si knížku velice užije. Trochu mi chybí ilustrace, které zde, až na úvodní mapu, vlastně nejsou. Ale obálka je parádní. Rozhodla jsem se získat i předchozí díl, aby mohla dcera začít číst úplně od začátku, ačkoli jak jsem již říkala, není to úplně nutné. Příběh pochopíte i bez přečtení předchozího dílu. V knize je připravená půda pro další díly, je zde totiž několik nezodpovězených otázek. Příběh pirátů a mořských lidí je skvělý a moc se mi líbí.

Knížku ráda doporučuji. 🙂

O knize Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu

Knížku Cestovní kancelář Jinosvěty: Na hraně oceánu napsal L. D. Lapinski a přeložila Eva Klimentová. Obálku dle originální předlohy upravila Klára Šimečková. Kniha má 368 stran, pevné desky a má prolog, 34 kapitol a epilog. Vydalo ji nakladatelství Euromedia v dětské edici Pikola, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu