0
Recepty

Bramborové noky se špenátem, šunkou a smetanou

Bramborové noky se šunkou a špenátem, přelité smetanovo-sýrovým přelivem, to je jídlo plné chuti. Určitě si jej, zrovna tak jako já, zamilujete.

Co potřebujeme

  • mladý listový špenát
  • cca 25 g parmazánu
  • smetanu
  • bramborové noky
  • šunku
  • oloupaný stroužek česneku (nebo dva)
  • citrón (přesněji šťávu z citrónu)
  • muškátový oříšek
  • extra panenský olivový olej
  • polévková lžíce másla
  • sůl, pepř

Jak na to

Připravte si hrnec a dvě pánve, jednu malou a jednu wok pánev. Do hrnce dejte podle návodu uvařit bramborové noky, trvá to chviličku, pak je sceďte. Určitě je nenechávejte ve vodě ani o chvilku déle, aby nebyly noky rozvařené.

Do malé pánvičky dejte rozehřát lžíci olivového oleje, na něm opečte rozlisovaný stroužek česneku (nebo dva). Jakmile česnek zrůžoví, zalijte jej smetanou. Přimíchejte špetku muškátového oříšku a vypněte sporák.

Špenát umyjte a dejte jej do odstředivky, kde jej „osušíte“. Nakrájejte šunku (klidně plátkovou) na kostičky.

Ve wok pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla. Přihoďte šunku a bramborové noky. Za občasného promíchání nechte opékat do zezlátnutí noků. Přihoďte špenát, promíchejte a nechte ho malou chvilku „zavadnout“, stačí tak deset vteřin. Osolte, opepřete.

Pokud chcete, můžete ten špenát nechat čerstvý a nachystat je na talíře, vůbec jej do pánve dávat nemusíte.

Smetanovou omáčku lehce ohřejte a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Rozmíchejte na lehce hustou smetanovou „kaši“, dochuťte solí a citrónovou šťávou podle chuti.

Na talíř nandejte směs bramborových noků, šunky a špenátu, přelijte smetanovou omáčkou a máte hotovo! Přeji dobrou chuť!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej