0
Recepty

Banánový chlebíček

Já vím, já vím. Ještě vám všem dlužím recenzi hodinek Samsung Galaxy Watch, mám tady několik skvělých knih, které chci doporučit, mám připravený článek o tom, jaké oblečení se mi pro miminka nejvíc vyplatilo, zkrátka a dobře, je toho v plánu moc a moc. A taky, že to dostanete!

Dnes ale přidám recept na skvělý a vláčný banánový chlebíček, abych ten recept neztratila 😀Je to první sladký chlebíček, co se mi povedl a druhý, co jsem kdy zkusila. První byl podle receptu z Apetitu a nevím už proč, ale dopadl katastrofálně. Tento mě ale natolik nadchnul, že jej přináším i vám. Je snadný, dobrý a můžete při něm zpracovat přezrálé banány. Doufám, že brzy provoní i vaši kuchyň a potěší mlsný jazýček 🙂

Co potřebujeme:

  • hladká mouka 250 g
  • třtinový cukr 200 g
  • lžíce strouhaného kokosu
  • jedlá soda 3/4 lžičky
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • mletý muškátový oříšek 3/4 lžičky
  • sůl 1 lžička
  • vejce 3 ks
  • pár kapek vanilkového extraktu (nemusí být)
  • zralé banány 4 ks (mohou být i přezrálé s tmavými flíčky na slupce)
  • rozpuštěné máslo (pokojové teploty) 200 g
  • olej ve spreji či rozpuštěné máslo na vymazání formy

Jak na to:

Předehřejeme si troubu na 175 °C.

Formu na biskupský chlebíček o rozměru 30 x 12 x 10 cm vyložíme pečicím papírem (přesahující papír odstřihneme nůžkami) a vysprejujeme olejem na pečení nebo vymažeme rozpuštěným máslem.

Do větší mísy odvážíme mouku, přidáme jedlou sodu a kypřicí prášek. Následně přimícháme cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a dobře promícháme.

Ve druhé, menší míse si rozmačkáme pečlivě vidličkou banány na kaši, přidáme rozšlehaná vejce a pečlivě promícháme.

Směs banánů a vajec poté přilijeme k suchým ingrediencím (mouka a spol.) a promícháme. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a vše mícháme dokud se těsto krásně nespojí do hladké směsi. Přimícháme pár kapek vanilkového extraktu a vmícháme polévkovou lžíci strouhaného kokosu.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 – 70 minut. Chlebíček krásně zezlátne.

Upečený chlebíček vyndejte z formy a nechte vychladnout. Krájejte na plátky a dobrou chuť!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu