0
Recenze

Angličtina Testy a cvičení (cvičení na nejdůležitější gramatické jevy)

Ne nadarmo se říká, kolik jazyků umíš, tolikrát si člověkem. Je to moc hezké rčení. Mě je z cizích jazyků nejbližší angličtina, kterou využívám při každé cestě do zahraničí.

Už delší dobu jsem chtěla své znalosti angličtiny otestovat. Mám pocit, že se mi toho z hlavy hodně vypařilo. S manželem koukáme skoro každý večer na nějaký film či seriál v angličtině (ve většině případech s českými titulky) a z rádia pořád slyším hrát anglicky zpívané písničky. Vím, že docela dobře rozumím, ale kdybych měla sama skládat věty, byla by to asi bída. Zvlášť ta gramatika! Ale proč se tedy neotestovat, abych viděla, jak na tom jsem?

K domácímu otestování znalosti gramatiky anglického jazyka výborně poslouží tato útlá knížečka s názvem Angličtina Testy a cvičení. Připravte si tužku a gumu, jdeme na to!

Můj dojem

V knížce najdete více jak 150 cvičení! Vyzkoušet si můžete tři stupně obtížnosti (snadnou, středně obtížnou a náročnou). Můžete se tak otestovat například na trpném rodu, neurčitých členech, přídavných jménech, příslovcích a tak dále. Na konci knížky je samozřejmě řešení, díky kterému si můžete správnost (či chybnost) svých odpovědí překontrolovat. Líbí se mi, že kniha je přehledná a dá se v ní snadno orientovat. Anglické věty jsou poskládané ze základních a jednoduchých slov, které všichni známe ještě ze školních lavic. Navíc, zadání je napsané v českém jazyce. V některých případech zaškrtáváte okénka, v jiných spojujete nebo doplňujete věty (obvykle slovy z okénka nad úkolem). Když budete doplňovat tužkou, můžete snadněji, za pomoci gumy, své odpovědi opravovat a hlavně, můžete knížku využít časem znovu.

Za poskytnutí knihy Angličtina Testy a cvičení děkuji nakladatelství Grada.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu