0
Doporučené Rodina

5 tipů, jak se doma s dětmi zabavit

Padají venku kroupy? Fouká lezavý studený vítr? Nebo jste již po několikáté v karanténě? Nebojte se, mám pro vás dnes 5 skvělých tipů, jak se doma s dětmi zabavit.

Karneval

Děti milují kostýmy a masky. Dopřejte jim domácí karneval. Ideální je, když máte možnost vyrobit si vlastní masky. Potřebujete k tomu barevný papír, pastelky, nůžky, izolepu a špejle a můžete si krásné škrabošky vyrobit i doma. Pokud děti chtějí místo masek malování na obličej, existují skvělé voskovky k tomuto účelu určené. Nejen, že se zabavíte samotným chystáním masek a kostýmů, ale pak si vyšňoření můžete uspořádat pořádnou karnevalovou párty. Nezapomeňte na talíř plný dobrot a skvělou hudbu! Jestli se karneval koná již po setmění, vyzbrojte děti svítícími tyčinkami, viděla jsem je prodávat například v Pepcu. Pozvedne to domácí mecheche na novou úroveň, věřte mi!

Omalovánky

Malování a omalovávání je výborné pro trénování jemné motoriky, fantazie i soustředění. Co třeba dětem vytisknout omalovánky, které najdete zcela zdarma na www.izlato24.cz? Stačí vám k tomu černobíle tisknoucí tiskárna a pár papírů. Dětem pak pastelky a už mohou vybarvovat princeznu Zlatku s jejími kamarády, koníkem, jednorožcem a drakem nebo krásný zámek s veselým sluníčkem. Vyberte si oblíbený motiv, vytiskněte jej a jdeme na to!

Domácí salon krásy

Na kartón (třeba z krabice) namalujeme ruce s nehty. Dětem dejte nějaké laky na nehty, kterých vám není líto, když je vypotřebují a nechte je pomalovat nehty na krabici podle jejich fantazie. Další možností je nechat děti, aby vás učesaly, jako princeznu, která se chystá na bál. Nesmíte zapomenout hlavně spoooustu barevných sponek, skřipců a čelenek!

Zpíváme z plna hrdla

Pokud vás netrápí zrovna kašel, tak si procvičte hlasivky a zazpívejte si! Neříkám, abyste se omezovaly jen na dětské písničky, zpívat můžete, cokoli máte rádi. Hlavně s energií, chutí a radostí! Nemáte mikrofon? Nevadí! Místo něj si do ruky dejte třeba hřeben. Máte pocit, že neumíte zpívat? Také nevadí! Hlavně do toho dejte srdce a nechte i děti, ať se k vám přidají. Když budete chtít, můžete vytvořit rodinnou kapelu. Kdo nechce zpívat, může třeba tlouct vařečkou do hrnců, jako na bubny. Fantazii se meze nekladou.

 

Čteme si

Čtení zrovna tak jako malování podporuje fantazii. Díky knížce se můžete stát pirátem na lodi, potápěčem v hlubinách moří, pilotem v oblacích nebo průzkumníkem egyptských hrobek. Je jen na vás, jakou četbu zvolíte. Já čtu svým dětem moc ráda, měním hlasy a snažím se, aby si každý příběh vychutnaly naplno. Nebojte se udělat to samé. Pokud máte i starší děti, co už umí číst, můžete se s nimi v čtení střídat. Doporučuji také na dětech nechat výběr četby, ať si samy zvolí, co chtějí slyšet za příběh.

Omalovánky k vytištění zdarma najdete na www.izlato24.cz.

Přeji mnoho zábavy!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu