0
cestování Doporučené Ostatní

5 nejoblíbenějších zahraničních prázdninových destinací českých turistů

Hledáte inspiraci, kam letos vyrazit na zaslouženou dovolenou do zahraničí? Inspirujte se nejoblíbenějšími a dobře prověřenými místy, na která jezdí každoročně spousta českých turistů.

Chorvatsko

Chorvatsko Češi milují. Najdete tu příjemné pláže (rozhodně zkuste ty u Dubrovníku, Novigradu, Poreče a Vrsaru) a dobré jídlo. Navíc je mnoho možností, co zde navštívit. Milovníkům filmů o indiánském náčelníku Vinnetouovi doporučuji podívat se k nádherným Plitvickým jezerům, kde se z velké části tyto filmy točily. Pokud ale budete chtít zajít spíš do města, tak zjistíte, že i místní architektura má něco do sebe!

Slovensko

Slovensko s námi doslova sousedí a přesto je svým způsobem jiné. Rozhodně vyzkoušejte skvělou slovenskou kuchyni, třeba halušky s brynzou nebo šišky s mákem! Slováci také vyrábí skvělé sýry. Nádhernou kopcovitou krajinu ocení jistě turisté i cyklisté a rozhodně navštivte některou z místních jeskyní. Pokud chcete odpočívat, pak navštivte jedny ze slovenských lázní a vychutnejte si lázeňské procedury!

Itálie

Pizza, špagety, víno a nádherné romantické kulisy díky půvabné architektuře. Itálie je plná úžasných lidí, kteří si umí vychutnat nejen jídlo, ale také život. V Itálii najdete spoustu nádherných světoznámých památek, moře a báječnou zmrzlinu všech možných příchutí!

Řecko

Řecko je úchvatné. Nádherné moře, výborná středomořská kuchyně, antické památky, romantické ostrovy jako Santorini, Kréta, Rhodos nebo třeba Mykonos… Máte z čeho vybírat. Řecko je u českých turistů velmi oblíbené. Moře láká vyzkoušet nejen plavání, ale také potápění nebo surfování. Je toho tolik, co můžete na své kouzelné dovolené podniknout!

Bulharsko

V Bulharsku si můžete rovněž vychutnat krásy přírody, jeskyně, lesy, ledovcová jezera… Zrovna tak si můžete vychutnat bulharskou kuchyni, která je mimo jiné ovlivněna také řeckou. Pro bulharskou kuchyni jsou typické různé druhy polévek, víno i pokrmy z masa a ryb. Stále větší oblibě se těší také místní pivo. I Bulharsko nabízí historické památky, za pozornost mimo jiné stojí například úžasné katedrály a kostely v centru hlavního města Sofie.

Tak co, kam letos vyrazíte? 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu