0
Recenze

3 minuty pro štěstí

Někdo tuto dobu nazývá slovy jako těžká, obtížná, temná. Lidé se bojí, izolují se, cítí se opuštění a vidí svět v mnohem černějších barvách, než tomu bylo ještě docela nedávno. Věřím, že proto je třeba, abychom se snažili ze všech sil vidět kolem sebe to dobré a soustředit se na to. Nepropadat černým myšlenkám, stresu nebo depresím. Obrňte se proti tomu, jakou atmosféru vytváří média, soustřeďte se na hezké věcí, které vám přináší radost, na milé zážitky, laskavá slova. Může vám s tím pomoci i kniha 3 minuty pro štěstí, kterou vám chci teď představit.

3 minuty pro štěstí

3 minuty pro štěstí není žádná obyčejná kniha (ačkoli kterou knihu lze nazvat obyčejnou?), jde o doplňovací knihu, která je jen o vás a provází vás tím, co jste zažili i tím, na co se těšíte. Jejím hlavním cílem je snaha pomoci se soustředit na to hezké, ocenit i drobné radosti všedních dní, najít pocit štěstí i v neutěšené době. Přitom vám k vyplnění za každý den stačí krátká chvilka, jen pár minut k tomu, abyste v sobě hledali hřejivý pocit štěstí. Kniha obsahuje dost otázek na 365 dní, tedy na celý rok. Na obálce najdete výstižný podnadpis – kniha pro zachycení každodenní krásy. K tomu přesně 3 minuty pro štěstí slouží.

Knihu doprovází řada hezkých fotografií od Jana Žirovnického. Moje nejoblíbenější je asi z obilného pole, ale pak jsou tu i krásné výjevy hvězdného nebe, zasněžené krajiny, duhy, květin a další.

Stránky rovněž provází milé akvarelové ilustrace a moudré citace, které člověka přimějí k zamyšlení. U každého místa k zapisování je otázka, kterou máte na následujících řádcích zodpovědět, například:

  • Na co se tento týden těším?
  • Co mě dnes potěšilo?
  • Komu jsem udělal(a) radost a jak?
  • S kým mi dnes bylo dobře?
  • Co se mi dnes povedlo?

Tyto otázky podněcují k zamyšlení, pomáhají nám vzpomenout si na prožitý den nebo plánovat hezké zážitky na dny nadcházející. Místo pro dopisování je řádkované a vše je krásně přehledné. Na stránkách nejsou uvedena data, takže můžete začít kdy sami chcete.

ukázka

Kniha 3 minuty pro štěstí je pro každého. Pro maminku, která zvládá domácnost, domácí výuku dvou dětí a zaměstnání přes počítač, řidiče, který se celý den nezastaví pro nekonečné množství balíků… Pro kohokoli, kdo chce v sobě hledat pocit štěstí a radosti. Začít se totiž musí vždy u sebe. Říká se, že kdo je šťastný, šíří štěstí a radost dál. Někdy je to těžké, ale takový je život. Někdy pomůže se vědomě snažit dostat do pohody, zlepšit si náladu, rozjasnit si den. A zlepšit můžete den i někomu dalšímu, třeba tím, že darujete tuto knihu. Já ji totiž považuji za skvělý dárek.

V dnešní době je tato kniha skvělým způsobem, jak v sobě probudit radost, psychickou pohodu a pocit štěstí.

Eshop Familium nabízí krásné a originální dárky pro celou rodinu. Už jsem tady na blogu zmiňovala například Naše výlety, další velmi povedenou a krásně ilustrovanou dopisovací knihu.

O knize

3 minuty pro štěstí má vydalo Familium, kterým za knihu velice děkuji. Fotografie obstaral Jan Žirovnický. Součástí knihy je fialová záložková šňůrka.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu